Torgrim Eggen faker restaurantanmeldelser på E24

Som restaurantanmelder på E24.no fører han lange samtaler med forfatterkollega Gert Nygårdshaug om det de spiser. Problemet er at Nygårdshaug ikke er til stede, bare i Eggens fantasi.

Jeg så det ved selvsyn da Eggen besøkte og deretter anmeldte restaurant Cru for noen uker siden. Nygårdshaug var der ikke. Derimot en langt yngre mann som Eggen satt til bords med helt til han forsvant ut døra.

Trives i fiktivt fellskap
Likevel lar Eggen leserne tro at Nygårdshaug var tilstede den kvelden. På E24.no fører Eggen lange resonnementer og samtaler med Nygårdshaug om både mat, drikke og service på restaurant Cru.

Riktig skravlete er de to herrene i spalten, og det virker som om de trives i hverandres fiktive selskap.

Gert er ikke uærbødig
Eggen har virkelig draget på å sitere sin kollega. Han slår også til med en kommentar om at Nygårdshaug er uærbødig ved en anledning under besøket. Heldigvis for Nygårdshaug er det ikke sant.

Eggen er mest kjent for sitt forfatterskap og kanskje mindre som journalist. På E24.no klarer han altså ikke å skille mellom det han får gjøre mellom to permer og det å skrive etterrettelig og sannferdig for pressen. Fri fantasi gjør seg best i litteraturen. Fake gjør seg ingen steder.

Nygårdshaug faker også
Kanskje nyter Eggen det å lure lesere, og kanskje også redaktøren, til å tro at radarparet har delt en restaurantopplevelse. Nygårdshaug besøker også restauranter helt uten Eggen. Deretter kreeres tilsvarende fiktive samtaler mellom de to som kommer til syne på E24.no. Og som leserne tar for god fisk. Jeg synes det stinker.

To fluer i ett smekk
Når begge kjører samme løpet dekker de jo dobbelt så mange restauranter, hever kanskje doble honorarer og slår to fluer i ett smekk. Det bør også noen gjøre i E24.no.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen