Torgrim Eggen faker restaurantanmeldelser på E24

Som restaurantanmelder på E24.no fører han lange samtaler med forfatterkollega Gert Nygårdshaug om det de spiser. Problemet er at Nygårdshaug ikke er til stede, bare i Eggens fantasi.
Redaksjonen
09 Mars 2009 - 10:48

Jeg så det ved selvsyn da Eggen besøkte og deretter anmeldte restaurant Cru for noen uker siden. Nygårdshaug var der ikke. Derimot en langt yngre mann som Eggen satt til bords med helt til han forsvant ut døra.

Trives i fiktivt fellskap
Likevel lar Eggen leserne tro at Nygårdshaug var tilstede den kvelden. På E24.no fører Eggen lange resonnementer og samtaler med Nygårdshaug om både mat, drikke og service på restaurant Cru.

Riktig skravlete er de to herrene i spalten, og det virker som om de trives i hverandres fiktive selskap.

Gert er ikke uærbødig
Eggen har virkelig draget på å sitere sin kollega. Han slår også til med en kommentar om at Nygårdshaug er uærbødig ved en anledning under besøket. Heldigvis for Nygårdshaug er det ikke sant.

Eggen er mest kjent for sitt forfatterskap og kanskje mindre som journalist. På E24.no klarer han altså ikke å skille mellom det han får gjøre mellom to permer og det å skrive etterrettelig og sannferdig for pressen. Fri fantasi gjør seg best i litteraturen. Fake gjør seg ingen steder.

Nygårdshaug faker også
Kanskje nyter Eggen det å lure lesere, og kanskje også redaktøren, til å tro at radarparet har delt en restaurantopplevelse. Nygårdshaug besøker også restauranter helt uten Eggen. Deretter kreeres tilsvarende fiktive samtaler mellom de to som kommer til syne på E24.no. Og som leserne tar for god fisk. Jeg synes det stinker.

To fluer i ett smekk
Når begge kjører samme løpet dekker de jo dobbelt så mange restauranter, hever kanskje doble honorarer og slår to fluer i ett smekk. Det bør også noen gjøre i E24.no.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her