Torgrim Eggen faker restaurantanmeldelser på E24

Som restaurantanmelder på E24.no fører han lange samtaler med forfatterkollega Gert Nygårdshaug om det de spiser. Problemet er at Nygårdshaug ikke er til stede, bare i Eggens fantasi.
Redaksjonen
09 Mars 2009 - 09:48

Jeg så det ved selvsyn da Eggen besøkte og deretter anmeldte restaurant Cru for noen uker siden. Nygårdshaug var der ikke. Derimot en langt yngre mann som Eggen satt til bords med helt til han forsvant ut døra.

Trives i fiktivt fellskap
Likevel lar Eggen leserne tro at Nygårdshaug var tilstede den kvelden. På E24.no fører Eggen lange resonnementer og samtaler med Nygårdshaug om både mat, drikke og service på restaurant Cru.

Riktig skravlete er de to herrene i spalten, og det virker som om de trives i hverandres fiktive selskap.

Gert er ikke uærbødig
Eggen har virkelig draget på å sitere sin kollega. Han slår også til med en kommentar om at Nygårdshaug er uærbødig ved en anledning under besøket. Heldigvis for Nygårdshaug er det ikke sant.

Eggen er mest kjent for sitt forfatterskap og kanskje mindre som journalist. På E24.no klarer han altså ikke å skille mellom det han får gjøre mellom to permer og det å skrive etterrettelig og sannferdig for pressen. Fri fantasi gjør seg best i litteraturen. Fake gjør seg ingen steder.

Nygårdshaug faker også
Kanskje nyter Eggen det å lure lesere, og kanskje også redaktøren, til å tro at radarparet har delt en restaurantopplevelse. Nygårdshaug besøker også restauranter helt uten Eggen. Deretter kreeres tilsvarende fiktive samtaler mellom de to som kommer til syne på E24.no. Og som leserne tar for god fisk. Jeg synes det stinker.

To fluer i ett smekk
Når begge kjører samme løpet dekker de jo dobbelt så mange restauranter, hever kanskje doble honorarer og slår to fluer i ett smekk. Det bør også noen gjøre i E24.no.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her