Torleif Høyvik skifter farvann

Torleif Høyvik drar etter ni år i Stavangers restaurantverden til ny jobb i Bergen. Der skal han etablere et nytt hovedkvarter for Bølgen & Moi.
Redaksjonen
09 August 2001 - 02:00

Torleif Høyvik, tidligere daglig leder og medeier av Cartellet, har de siste årene vært en svært synlig profil i byens restaurantbransje. Om en måneds tid forlater han jobben som daglig leder på Utstein Kloster Hotell, til fordel for mer hjemlige trakter. Dette iflg. en pressemelding fra Bølgen & Moi samt Rogalands Avis.

I Bergen skal Høyvik som daglig leder etablere et nytt hovedkvarter for Bølgen & Moi .

Høyvik kom til Stavanger i 1992 for å ta hotelladministrasjon på Hotellhøgskolen. Fra 1994 til 1996 var han daglig leder på Jans Mat & Vinhus, før han etter et år på Radisson SAS Atlantic Hotel ble daglig leder og medeier av restaurant Cartellet i 1997. I tillegg har han vært en viktig drivkraft i den Norske Vinkelnerforening.

Fra i fjor sommer fram til nå har Høyvik jobbet som daglig leder på Utstein Kloster Hotell på Mosterøy.

- Det siste året har vært kjempespennende. Jeg føler meg priviligert som har fått lov til å være med på å børste støv av en perle som dette, sier Høyvik.

Høyvik legger ikke skjul på at grunnen til at det nye hovedkvarteret til Bølgen & Moi skal legges til Bergen, er personlige: - Med min forlovede i Bergen, og en jobb som strengt tatt kan utføres hvor som helst ved hjelp av mobiltelefon og pc, blir det naturlig å flytte dit. Men jeg kommer til å savne Stavanger. Jeg har fått mange venner her, og liker svært godt byen. Det kommer nok til å bli rart å flytte herfra, sier Høyvik.

Bølgen & Moi har per i dag to restauranter i Oslo, og én restaurant i Kristiansand, Kvinesdal og Stavanger.

- Det går rykter om at Bølgen & Moi jobber med å etablere en restaurant i New York?

- Det vil jeg ikke bekrefte. Det jeg kan si er at vi har planer om å gjøre noe i utlandet og da har vi aller mest lyst til å få noe til i USA, sier Høyvik.

Kilde: Rogalands Avis, Tore Bruland

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her