Torleif Høyvik skifter farvann

Torleif Høyvik drar etter ni år i Stavangers restaurantverden til ny jobb i Bergen. Der skal han etablere et nytt hovedkvarter for Bølgen & Moi.
Redaksjonen
09 August 2001 - 02:00

Torleif Høyvik, tidligere daglig leder og medeier av Cartellet, har de siste årene vært en svært synlig profil i byens restaurantbransje. Om en måneds tid forlater han jobben som daglig leder på Utstein Kloster Hotell, til fordel for mer hjemlige trakter. Dette iflg. en pressemelding fra Bølgen & Moi samt Rogalands Avis.

I Bergen skal Høyvik som daglig leder etablere et nytt hovedkvarter for Bølgen & Moi .

Høyvik kom til Stavanger i 1992 for å ta hotelladministrasjon på Hotellhøgskolen. Fra 1994 til 1996 var han daglig leder på Jans Mat & Vinhus, før han etter et år på Radisson SAS Atlantic Hotel ble daglig leder og medeier av restaurant Cartellet i 1997. I tillegg har han vært en viktig drivkraft i den Norske Vinkelnerforening.

Fra i fjor sommer fram til nå har Høyvik jobbet som daglig leder på Utstein Kloster Hotell på Mosterøy.

- Det siste året har vært kjempespennende. Jeg føler meg priviligert som har fått lov til å være med på å børste støv av en perle som dette, sier Høyvik.

Høyvik legger ikke skjul på at grunnen til at det nye hovedkvarteret til Bølgen & Moi skal legges til Bergen, er personlige: - Med min forlovede i Bergen, og en jobb som strengt tatt kan utføres hvor som helst ved hjelp av mobiltelefon og pc, blir det naturlig å flytte dit. Men jeg kommer til å savne Stavanger. Jeg har fått mange venner her, og liker svært godt byen. Det kommer nok til å bli rart å flytte herfra, sier Høyvik.

Bølgen & Moi har per i dag to restauranter i Oslo, og én restaurant i Kristiansand, Kvinesdal og Stavanger.

- Det går rykter om at Bølgen & Moi jobber med å etablere en restaurant i New York?

- Det vil jeg ikke bekrefte. Det jeg kan si er at vi har planer om å gjøre noe i utlandet og da har vi aller mest lyst til å få noe til i USA, sier Høyvik.

Kilde: Rogalands Avis, Tore Bruland

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om vin: Introduksjonskurs
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om vin: Introduksjonskurs

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 6 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her