Torres satser på skrukork

Torres forsøker nå, som første bodega i Spania, å benytte skrukorker som lukkemekanisme på sine rimeligere viner. I første omgang er dette en forsøksordning som ikke berører produsentens viner i det norske markedet. Imidlertid opplyser den norske importør
Redaksjonen
13 Mai 2003 - 02:00

Som en av Spanias eldste og aller største familieeide vinprodusenter leker nå Torres med tanken om å forsøke å unngå de ellers uunngåelige problemer forbundet med naturkork. Det er skrukorker av det franske merket Stelvin som for tiden forsøkes ut på partier beregnet for det britiske marked.

Hele 12 000 kasser Viña Esmeralda 2002 (bestående av moscatel og gewurztraminer) selges i en prøveperiode via en rekke ledende vinbutikker i England. Dersom forsøket viser seg vellykket, vil et tilsvarende forsøk bli kjørt mot det amerikanske markedet neste år.

- Jeg er svært tilfreds med resultatene så langt, sier selskapets leder, Miguel Torres.
- Vi satte i gang dette forsøket på bakgrunn av et sterkt ønske fra vinkonsumentene i England. Vår filosofi har alltid vært å være proaktiv og forutseende i forhold til de behov konsumentene stiller, fortsetter Torres.

Skrukorker begynner så smått å oppnå status som et fornuftig og respektert alternativ til naturkork. Naturkork vil nok i lang tid fremover være ansett som den beste lukkemekanisme for dyrere vin, men produsentene håper på at skrukorken med tiden også vil vinne kampen i mellomprissjktet.

Torres har vært foruseende nok i forhold til sine litt tvilende kunder og har derfor på hver eneste flaske av Viña Esmeralda plassert en informasjonsfoldere som informerer om årsakene til skiftet av lukkemekanisme, samt en e-postadresse slik at kundene kan sende inn deres reaksjoner direkte til Torres.

Torres vurderer å gå over til skrukork for flere av deres hvite viner, men har ingen planer on å stoppe bruken av naturkork for deres andre viner.
- Vi mener fortsatt at det ligger en stor verdi i tradisjonen og følelsen knyttet til naturkork for vin, avslutter Torres.

Les mer her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her