Torres satser på skrukork

Torres forsøker nå, som første bodega i Spania, å benytte skrukorker som lukkemekanisme på sine rimeligere viner. I første omgang er dette en forsøksordning som ikke berører produsentens viner i det norske markedet. Imidlertid opplyser den norske importøren at Viña Esmeralda forventes levert her i landet med skrukork i september.

Som en av Spanias eldste og aller største familieeide vinprodusenter leker nå Torres med tanken om å forsøke å unngå de ellers uunngåelige problemer forbundet med naturkork. Det er skrukorker av det franske merket Stelvin som for tiden forsøkes ut på partier beregnet for det britiske marked.

Hele 12 000 kasser Viña Esmeralda 2002 (bestående av moscatel og gewurztraminer) selges i en prøveperiode via en rekke ledende vinbutikker i England. Dersom forsøket viser seg vellykket, vil et tilsvarende forsøk bli kjørt mot det amerikanske markedet neste år.

- Jeg er svært tilfreds med resultatene så langt, sier selskapets leder, Miguel Torres.
- Vi satte i gang dette forsøket på bakgrunn av et sterkt ønske fra vinkonsumentene i England. Vår filosofi har alltid vært å være proaktiv og forutseende i forhold til de behov konsumentene stiller, fortsetter Torres.

Skrukorker begynner så smått å oppnå status som et fornuftig og respektert alternativ til naturkork. Naturkork vil nok i lang tid fremover være ansett som den beste lukkemekanisme for dyrere vin, men produsentene håper på at skrukorken med tiden også vil vinne kampen i mellomprissjktet.

Torres har vært foruseende nok i forhold til sine litt tvilende kunder og har derfor på hver eneste flaske av Viña Esmeralda plassert en informasjonsfoldere som informerer om årsakene til skiftet av lukkemekanisme, samt en e-postadresse slik at kundene kan sende inn deres reaksjoner direkte til Torres.

Torres vurderer å gå over til skrukork for flere av deres hvite viner, men har ingen planer on å stoppe bruken av naturkork for deres andre viner.
- Vi mener fortsatt at det ligger en stor verdi i tradisjonen og følelsen knyttet til naturkork for vin, avslutter Torres.

Les mer her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen