Toscanas store helt til bords

Å spise middag med vinprodusenten selv - Winemaker's Dinner som det gjerne kalles - er en stor suksess i utlandet. Apéritif og Restaurant L'Opera inviterer til en uforglemmelig helaften med italiensk vin og mat i sentrum. For bare kroner 795 får du ikke bare anledning til å komme i dialog med en av verdens store vinprodusenter men også smake fem av dennes produkter sammen med en ekte italiensk fem retters meny signert L'Operas italienske kjøkkensjef.

Det som til nå har vært forbeholdt vinskribenter og makteliten i samfunnet er nå åpent for deg også. Den 26. mai kan du få datteren til en av vinverdens storheter til bords - Allegra Antinori. Hun vil være din guide gjennom denne familiens store viner hvorav du får smake i alt fem - innbefattet den ettertraktede Tignanello. Den lages kun i et antall av 20.000 flasker. Den årlige kvoten til Norge er noen få hundre flasker, hvis noen i det hele tatt. Så dette er kanskje den eneste sjansen du får til å smake denne berømte toscaner. Tignanello var for øvrig den første vinen hvor sangiovese ble blandet med cabernet sauvignon for å få en mer internasjonal stil. En genistrek faren Piero Antinori har fått mye heder for.
 

 
Antinori kommer også i betraktning blant Italias største hvitvinsprodusenter. Cervaro della Sala fra Umbria, rett sør for Toscana, heter vidunderet som er internasjonal i stilen med en god dose nye franske fat. Italienske sommelierers og vinsmakeres desiderte favoritt. Nå får du også sjansen.
 
Kveldens vertinne, Allegra, er den midterste av tre søstre som alle er potensielle arvtakere etter sin berømte far som har satt et sterkt preg på Italias moderne vinhistorie. Og Antinori-familien har en sentral plass i Firenzes og Italias kulturliv helt siden tidlig middelalder. Fortsatt drives virksomheten fra familiens 1500-talls palazzo midt i Firenze.
 

 
Alle er spent på hvilken kurs Antinori-familien vil velge i fremtiden, og kanskje du får svar denne maikvelden også på hvem av de tre søstrene som skal styre skuta videre. Piero insisterer på at alle hans tre døtre har det som er nødvendig, intelligens og lidenskapelig engasjement. Allegra er kompetent nok, med så vel merkantil som ønologisk utdannelse. Hun har blant annet ansvaret for firmaets kommunikasjon utad samt spesialprosjekter som blant annet Cantinetta Antinori; den lekre vinbaren og lunsjrestauranten som ligger i tilknytning til Palazzo Antinori og et absolutt et besøk verdt.
 
Dag 26. mai
Tid 19.00
Sted: L''Opera, Rosenkrantzgt. 13
Plasser: 80
Pris: 795.-
 
Påmelding til: Apéritif
 
Innbetaling til: Italiensk Restaurant AS, PB 5815 Majorstua, 0308 OSLO.
Konto nummer: 8101 05 61558
 
Program:
19.00 Allegra Antinori presenterer familiens vinfilosofi
19.30 Vi går til bords

Meny
Amuse Bouche
- Castello della Sala Chardonnay 1998
Carpaccio av fersk tunfisk Bagna Cauda med ovnsbakt paprikasalat
- Cervaro della Sala 1997
Ravioli med stekt kamskjell og kylling og currysjy
- Guado al Tasso 1993
Tornedos av kalv "saltimbocca" med kandisert sitron, basilikumsjy og fondant poteter
-Tignanello 1989 Magnum
Lett Tiramisu med sjokoladecroquant
- Aleatico 1997 - en spennende rød dessertvin
Til slutt men ikke minst
Tignanello Grappa
 
På Vinmonopolet finnes i dag følgende viner fra Antinori:
Varenr.
37616 Villa Antinori Bianco 1998 (bestillingsutvalg) kr 111,70
37617 Castello della Sala Chardonnay 1998 (bestillingsutvalg) kr 123,70
7578 Antinori Santa Cristina 1997 (basisutvalg) kr 95,80
2792 Villa Antinori 1995 Chianti Classico Riserva (basisutvalg) kr 126,10
34626 Tenute Marchesi Antinori 1995, Chianti Classico Riserva (bestillingsutvalg) kr 185,10
 
Dessuten finnes ett begrenset parti Peppoli Extra Vergine Olivenolje (økologisk dyrket) i salg hos Byportens italienske delikatessebutikk Pasta Paradiso for kr 257.
 
Her finner du masse informasjon om Antinori:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen