Tradisjonsrik aften

Lørdag er det lærlingeaften på Fauske hotell. Det er et høydepunkt for både lærlinger og gjester.

Årets tema er arktisk meny. Som den eldste av lærlingene er det tjue år gamle Maria Hansen som er sjefen for hotellets tradisjonsrike lærlingeaften.
 
Sammen med kokkelærlingene Jan-Erik Tune, Ole-Martin Hjemaas og servitørlærling Renate Johansen har hun skapt Arktisk aften.
 
Godt forberedt
- Vi har jobbet med dette siden rett etter jul, sier Maria Hansen.
 
De fire gjør det meste selv. De har skapt meny, laget råvarelister, gjort bestillinger og for servitør Renate Johansen har det vært utvelgelse av vin til de ulike rettene, pynting av bord og øving i flambering og tranchering.
 
Ansatte serverer
- På lærlingeaftenen er det de fast ansatte som serverer. Jeg skal flambere, tranchere og komme med mine anbefalinger til gjestene, sier Johansen til Saltenposten.
 
Varmt og kaldt
På menyen står kalde og varme retter. Det blir hare, reinsdyrplomme, flambert pepperbiff av elg og det blir villsau. I tillegg kommer rettene fra havet - som grillede skatevinger og levende hummer - og dessertene.
 
I dag starter innspurten. Da er lærlingene i sving fra åtte på morgenen til elleve eller tolv på kvelden. Lørdag er det samme starttid, og da er de ikke ferdige før siste gjest har spist.
 
- Det blir hektisk og lage dager, men det går greit. Dette er både spennende og nyttig, mener lærlingene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen