Trakk seg i Fredrikstad

To restauranteiere ønsket å gi det forlatte Mets-bygget i Fredrikstad en ny start. Nå har de trukket seg.
Redaksjonen
13 Mars 2009 - 16:00

Planen var å lage et spisested i to etasjer. Men kommunen jobber for tregt mener de to.
 
Skuffende
- Det er skuffende at Fredrikstad kommune ikke kunne vise litt mer smidighet. Vi er tross alt godt etablert i restaurantbransjen fra før, så det burde ikke ta så lang tid å bringe klarhet i hva vi står for, sier Lars Gulbrandsen.
 
Den opprinnelige Fredrikstad-mannen driver i dag to restauranter i Drøbak. Han og kompanjong Øyvind Mebostad er begge kokker og opprinnelig fra Fredrikstad. Den siste tiden har de jobbet frem planer om å starte opp et restauranthus i lokalene til Mets.
 
Dialog
- Vi har lenge vært i dialog med gårdeier Reza Maktabi om å leie Mets' tidligere lokaler på Dampskipsbrygga. For å realisere planene, ønsket vi å foreta en kraftig restaurering av bygget.
 
Ville ha påsken
Planen var at de omfattende restaureringsarbeidene skulle starte etter sommeren. Men allerede nå ønsket de to initiativtagerne å komme i gang i dagens lokaler.
 
- Vi ønsket å få med oss både påske- og sommertrafikken, for deretter å pusse opp hele bygget når høsten kom, sier Gulbrandsen til Fredrikstad Blad.
 
Men etter å ha vært i dialog med kommuneadministrasjonen den siste tiden, har de to skrinlagt alle planer.
 
-Vi har fått beskjed om at en skjenkebevilling i beste fall kan være plass rundt 17. mai. Det føler vi blir altfor lenge å vente, sier Gulbrandsen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her