Trakk seg i Fredrikstad

To restauranteiere ønsket å gi det forlatte Mets-bygget i Fredrikstad en ny start. Nå har de trukket seg.
Redaksjonen
13 Mars 2009 - 15:00

Planen var å lage et spisested i to etasjer. Men kommunen jobber for tregt mener de to.
 
Skuffende
- Det er skuffende at Fredrikstad kommune ikke kunne vise litt mer smidighet. Vi er tross alt godt etablert i restaurantbransjen fra før, så det burde ikke ta så lang tid å bringe klarhet i hva vi står for, sier Lars Gulbrandsen.
 
Den opprinnelige Fredrikstad-mannen driver i dag to restauranter i Drøbak. Han og kompanjong Øyvind Mebostad er begge kokker og opprinnelig fra Fredrikstad. Den siste tiden har de jobbet frem planer om å starte opp et restauranthus i lokalene til Mets.
 
Dialog
- Vi har lenge vært i dialog med gårdeier Reza Maktabi om å leie Mets' tidligere lokaler på Dampskipsbrygga. For å realisere planene, ønsket vi å foreta en kraftig restaurering av bygget.
 
Ville ha påsken
Planen var at de omfattende restaureringsarbeidene skulle starte etter sommeren. Men allerede nå ønsket de to initiativtagerne å komme i gang i dagens lokaler.
 
- Vi ønsket å få med oss både påske- og sommertrafikken, for deretter å pusse opp hele bygget når høsten kom, sier Gulbrandsen til Fredrikstad Blad.
 
Men etter å ha vært i dialog med kommuneadministrasjonen den siste tiden, har de to skrinlagt alle planer.
 
-Vi har fått beskjed om at en skjenkebevilling i beste fall kan være plass rundt 17. mai. Det føler vi blir altfor lenge å vente, sier Gulbrandsen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her