Trakk seg i Fredrikstad

To restauranteiere ønsket å gi det forlatte Mets-bygget i Fredrikstad en ny start. Nå har de trukket seg.

Planen var å lage et spisested i to etasjer. Men kommunen jobber for tregt mener de to.
 
Skuffende
- Det er skuffende at Fredrikstad kommune ikke kunne vise litt mer smidighet. Vi er tross alt godt etablert i restaurantbransjen fra før, så det burde ikke ta så lang tid å bringe klarhet i hva vi står for, sier Lars Gulbrandsen.
 
Den opprinnelige Fredrikstad-mannen driver i dag to restauranter i Drøbak. Han og kompanjong Øyvind Mebostad er begge kokker og opprinnelig fra Fredrikstad. Den siste tiden har de jobbet frem planer om å starte opp et restauranthus i lokalene til Mets.
 
Dialog
- Vi har lenge vært i dialog med gårdeier Reza Maktabi om å leie Mets' tidligere lokaler på Dampskipsbrygga. For å realisere planene, ønsket vi å foreta en kraftig restaurering av bygget.
 
Ville ha påsken
Planen var at de omfattende restaureringsarbeidene skulle starte etter sommeren. Men allerede nå ønsket de to initiativtagerne å komme i gang i dagens lokaler.
 
- Vi ønsket å få med oss både påske- og sommertrafikken, for deretter å pusse opp hele bygget når høsten kom, sier Gulbrandsen til Fredrikstad Blad.
 
Men etter å ha vært i dialog med kommuneadministrasjonen den siste tiden, har de to skrinlagt alle planer.
 
-Vi har fått beskjed om at en skjenkebevilling i beste fall kan være plass rundt 17. mai. Det føler vi blir altfor lenge å vente, sier Gulbrandsen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen