Tre sushirestauranter stengt på dagen

Tre sushirestauranter stengt på dagen

Mye skitten business blant hovedstadens sushisteder.
07 Juni 2013 - 11:44

I april og mai har Mattilsynet besøkt 43 sushirestauranter i hovedstaden. Tre av stedene ble stengt med umiddelbar virkning. I tillegg fikk 29 steder pålegg, varsel om pålegg, anmerkning eller et annet hastevedtak. Kun 11 steder kom fra kontrollen uten anmerkning eller med mindre forhold, skriver osloby.no.

LES OGSÅ: Sju av ti slurver med maten

– På et av stedene var det tidligere en pizzarestaurant. Da pizzarestauranten flyttet fra lokalene, startet en av kokkene sushirestaurant, forteller Marit Kolle, seksjonssjef i Mattilsynets distriktskontor i Oslo.
Kokken hadde åpenbart gått i gang uten opplæring. Han visste for eksempel ikke at fisken som skal serveres, må ha vært fryst i forveien på grunn av parasitter. Kokken slapp unna med et varsel om pålegg.

På et annet sted fant inspektører gammel ris som var serveringsklar til gjestene, og et av stedene ble stengt på grunn av kakerlakker.

– Dette er ikke veldig uvanlig, dessverre. Noen gamle bygårder i Oslo sliter med kakerlakker, noe som gjør det utfordrende å drive restaurant der. Likevel har restauranten et ansvar for å holde sine lokaler frie for skadedyr som rotter og kakerlakker, sier Kolle til osloby.no.

To andre steder ble akuttstengt på grunn av svært dårlig renhold over lang tid.

– Generelt er det mye slurv med renhold og orden, samt vedlikehold av lokaler og utstyr. I tillegg slurves det med personlig hygiene og temperatur ved lagring, sier Kolle.

Det har ikke lyktes Osloby.no å komme i kontakt med noen av de tre restaurantene som ble stengt.

Mattilsynet antar at en tredjedel av Oslos sushisteder er kontrollert denne våren. Tilsynet hadde også lignende kontroller i 2011 og 2012, og vil fortsette med kontroller fremover. I fjor ble 10 av 54 steder stengt med øyeblikkelig virkning.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her