Tre sushirestauranter stengt på dagen

Tre sushirestauranter stengt på dagen

Mye skitten business blant hovedstadens sushisteder.

I april og mai har Mattilsynet besøkt 43 sushirestauranter i hovedstaden. Tre av stedene ble stengt med umiddelbar virkning. I tillegg fikk 29 steder pålegg, varsel om pålegg, anmerkning eller et annet hastevedtak. Kun 11 steder kom fra kontrollen uten anmerkning eller med mindre forhold, skriver osloby.no.

LES OGSÅ: Sju av ti slurver med maten

– På et av stedene var det tidligere en pizzarestaurant. Da pizzarestauranten flyttet fra lokalene, startet en av kokkene sushirestaurant, forteller Marit Kolle, seksjonssjef i Mattilsynets distriktskontor i Oslo.
Kokken hadde åpenbart gått i gang uten opplæring. Han visste for eksempel ikke at fisken som skal serveres, må ha vært fryst i forveien på grunn av parasitter. Kokken slapp unna med et varsel om pålegg.

På et annet sted fant inspektører gammel ris som var serveringsklar til gjestene, og et av stedene ble stengt på grunn av kakerlakker.

– Dette er ikke veldig uvanlig, dessverre. Noen gamle bygårder i Oslo sliter med kakerlakker, noe som gjør det utfordrende å drive restaurant der. Likevel har restauranten et ansvar for å holde sine lokaler frie for skadedyr som rotter og kakerlakker, sier Kolle til osloby.no.

To andre steder ble akuttstengt på grunn av svært dårlig renhold over lang tid.

– Generelt er det mye slurv med renhold og orden, samt vedlikehold av lokaler og utstyr. I tillegg slurves det med personlig hygiene og temperatur ved lagring, sier Kolle.

Det har ikke lyktes Osloby.no å komme i kontakt med noen av de tre restaurantene som ble stengt.

Mattilsynet antar at en tredjedel av Oslos sushisteder er kontrollert denne våren. Tilsynet hadde også lignende kontroller i 2011 og 2012, og vil fortsette med kontroller fremover. I fjor ble 10 av 54 steder stengt med øyeblikkelig virkning.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen