Tre sushirestauranter stengt på dagen

Tre sushirestauranter stengt på dagen

Mye skitten business blant hovedstadens sushisteder.
07 Juni 2013 - 12:44

I april og mai har Mattilsynet besøkt 43 sushirestauranter i hovedstaden. Tre av stedene ble stengt med umiddelbar virkning. I tillegg fikk 29 steder pålegg, varsel om pålegg, anmerkning eller et annet hastevedtak. Kun 11 steder kom fra kontrollen uten anmerkning eller med mindre forhold, skriver osloby.no.

LES OGSÅ: Sju av ti slurver med maten

– På et av stedene var det tidligere en pizzarestaurant. Da pizzarestauranten flyttet fra lokalene, startet en av kokkene sushirestaurant, forteller Marit Kolle, seksjonssjef i Mattilsynets distriktskontor i Oslo.
Kokken hadde åpenbart gått i gang uten opplæring. Han visste for eksempel ikke at fisken som skal serveres, må ha vært fryst i forveien på grunn av parasitter. Kokken slapp unna med et varsel om pålegg.

På et annet sted fant inspektører gammel ris som var serveringsklar til gjestene, og et av stedene ble stengt på grunn av kakerlakker.

– Dette er ikke veldig uvanlig, dessverre. Noen gamle bygårder i Oslo sliter med kakerlakker, noe som gjør det utfordrende å drive restaurant der. Likevel har restauranten et ansvar for å holde sine lokaler frie for skadedyr som rotter og kakerlakker, sier Kolle til osloby.no.

To andre steder ble akuttstengt på grunn av svært dårlig renhold over lang tid.

– Generelt er det mye slurv med renhold og orden, samt vedlikehold av lokaler og utstyr. I tillegg slurves det med personlig hygiene og temperatur ved lagring, sier Kolle.

Det har ikke lyktes Osloby.no å komme i kontakt med noen av de tre restaurantene som ble stengt.

Mattilsynet antar at en tredjedel av Oslos sushisteder er kontrollert denne våren. Tilsynet hadde også lignende kontroller i 2011 og 2012, og vil fortsette med kontroller fremover. I fjor ble 10 av 54 steder stengt med øyeblikkelig virkning.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her