Tredoblet omsetningen

Stavanger er Europas kulturhovedstad i 2008. Det nyter utelivsbransjen godt av allerede.
Redaksjonen
15 Januar 2008 - 12:00

Restauranten Mexico hadde for eksempel fullt hus under åpningsfesten av Stavanger2008. Nå ser bransjen frem mot et godt år.
 
Tregangeren
- Omsetningen på lørdag var tre ganger så høy som omsetningen en vanlig lørdag i januar. Det var fullt fra klokken 14.00 og helt til vi stengte, sier Silvian Taraldset, servitør på Mexico til Rogalandsavis.no.
 
- Det var akkurat som å oppleve 17. mai i januar. Folk virket veldig fornøyde, sier Taraldset.
 
Hun håper lørdagen satte standarden for kulturhovedstadsåret.
 
- Vi håper det blir et veldig bra år, gjerne med en omsetning som er tre ganger så høy som i fjor, sier hun.
 
Men det var ikke bare Mexico som var fornøyde etter lørdagens folkefest.
 
Fullt hus
- Vi hadde fullt hus og folk var i veldig godt humør. Omsetningen var dobbelt så bra som en vanlig lørdag, og jeg håper omsetningen for hele 2008 vil bli det dobbelte av fjoråret, sier Marit Nordgård, daglig leder av Jans Mat & Vinhus.
 
Folk hadde bestilt i god tid.
 
- Det var egentlig fullt, men vi klarte å få inn noen ekstra bord også, sier Nordgård.
 
På Paparazzi var også omsetningen veldig god.
 
God stemning
- Det var helt fullbooket på forhånd, og vi merket at det var god stemning blant folk. Jeg tror dette året blir et veldig bra år for restaurantbransjen her i Stavanger, sier Carl Apelskog, restaurantsjef på Paparazzi.
 
Laila Hansen, fungerende daglig leder på Bevaremegvel, melder også om en strålende lørdag.
 
Satte grense
På Akropolis var det helt fullt hele dagen.
 
- Vi måtte sette en grense på to timer, slik at flest mulig av dem som ønsket å spise hos oss, skulle få gjøre det, sier Bekim Devolli på Metropolis.

Også den greske restauranten hadde omtrent en dobbel omsetning i forhold til en vanlig lørdag.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt
Dagens rett

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt

Det er mye god mat i gode pølser, ikke minst når du gjør noe ekstra ut av dem. I denne lettvinte oppskriften (som alle kan klare) spiller pølsene en litt underordnet rolle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her