Tredoblet omsetningen

Stavanger er Europas kulturhovedstad i 2008. Det nyter utelivsbransjen godt av allerede.
Redaksjonen
15 Januar 2008 - 11:00

Restauranten Mexico hadde for eksempel fullt hus under åpningsfesten av Stavanger2008. Nå ser bransjen frem mot et godt år.
 
Tregangeren
- Omsetningen på lørdag var tre ganger så høy som omsetningen en vanlig lørdag i januar. Det var fullt fra klokken 14.00 og helt til vi stengte, sier Silvian Taraldset, servitør på Mexico til Rogalandsavis.no.
 
- Det var akkurat som å oppleve 17. mai i januar. Folk virket veldig fornøyde, sier Taraldset.
 
Hun håper lørdagen satte standarden for kulturhovedstadsåret.
 
- Vi håper det blir et veldig bra år, gjerne med en omsetning som er tre ganger så høy som i fjor, sier hun.
 
Men det var ikke bare Mexico som var fornøyde etter lørdagens folkefest.
 
Fullt hus
- Vi hadde fullt hus og folk var i veldig godt humør. Omsetningen var dobbelt så bra som en vanlig lørdag, og jeg håper omsetningen for hele 2008 vil bli det dobbelte av fjoråret, sier Marit Nordgård, daglig leder av Jans Mat & Vinhus.
 
Folk hadde bestilt i god tid.
 
- Det var egentlig fullt, men vi klarte å få inn noen ekstra bord også, sier Nordgård.
 
På Paparazzi var også omsetningen veldig god.
 
God stemning
- Det var helt fullbooket på forhånd, og vi merket at det var god stemning blant folk. Jeg tror dette året blir et veldig bra år for restaurantbransjen her i Stavanger, sier Carl Apelskog, restaurantsjef på Paparazzi.
 
Laila Hansen, fungerende daglig leder på Bevaremegvel, melder også om en strålende lørdag.
 
Satte grense
På Akropolis var det helt fullt hele dagen.
 
- Vi måtte sette en grense på to timer, slik at flest mulig av dem som ønsket å spise hos oss, skulle få gjøre det, sier Bekim Devolli på Metropolis.

Også den greske restauranten hadde omtrent en dobbel omsetning i forhold til en vanlig lørdag.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her