Trekker automatisk for svinn

Kahlon-brødrene får oppmerksomhet for en uvanlig lønnspraksis.
Redaksjonen
30 Desember 2008 - 17:00

De tre brødrene har nemlig trukket ansatte for "svinn" med jevne mellomrom.
 
- Jeg ble rasende hver gang jeg fikk lønn og så at hundrevis av kroner var trukket fra med svinn som eneste forklaring, sier Andrea Fotland Eikum til Bergens Tidende.
 
Lav lønn
Eikum jobbet ved Nama Sushi & Noodles i Bergen ifjor høst. Hun tjente litt over hundre kroner i timen, og som deltidsansatt fikk hun utbetalt mellom tre og seks tusen kroner.
 
Men da lønnsslippen kom, var det alltid en post på den som het "svinn". Kahlon-brødrene, som eier utesteder over hele Norge, hadde som vanlig prosedyre å trekke for svinn.
 
Variabelt
- Hvor mye det utgjorde varierte. For min del var det alt fra 20 til 500 kroner, sier Rebekke Malmén. Hun jobbet på Nama i nesten tre år.
 
Før jul i fjor måtte Eikum betale 1 400 kroner som manglet i oppgjøret.
 
- Da sa jeg opp. Jeg syntes det hele var merkelig og oppsøkte juridisk hjelp, sier hun til Bergens Tidende.
 
Rett før saken skulle komme opp fikk Eikum beskjed om at beløpet ville bli tilbakebetalt. Men hun har fortsatt ikke sett noe til pengene.
 
Forlik
Jaspreet Singh Kahlon vil ikke kommentere saken til Andrea Fotland Eikum og viser til at de har inngått forlik.
 
De tre brødrene Daljinder Pal Singh Kahlon, Jaspreet Singh Kahlon og Kawal Preet Singh Kahlon eier og driver flere restauranter og puber i Bergen, Oslo, på Lillestrøm og i Fredrikstad.
 
Restaurantene eies av holdingselskapet Dilla Holding AS som eies av Kahlon-brødrene med en tredel hver. Restaurantene omsatte for rundt 100 millioner kroner i 2007.
 
Etter det Bergens Tidende kjenner til driver brødrene denne praksisen ved de fleste av sine restauranter.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her