Trekker automatisk for svinn

Kahlon-brødrene får oppmerksomhet for en uvanlig lønnspraksis.
Redaksjonen
30 Desember 2008 - 18:00

De tre brødrene har nemlig trukket ansatte for "svinn" med jevne mellomrom.
 
- Jeg ble rasende hver gang jeg fikk lønn og så at hundrevis av kroner var trukket fra med svinn som eneste forklaring, sier Andrea Fotland Eikum til Bergens Tidende.
 
Lav lønn
Eikum jobbet ved Nama Sushi & Noodles i Bergen ifjor høst. Hun tjente litt over hundre kroner i timen, og som deltidsansatt fikk hun utbetalt mellom tre og seks tusen kroner.
 
Men da lønnsslippen kom, var det alltid en post på den som het "svinn". Kahlon-brødrene, som eier utesteder over hele Norge, hadde som vanlig prosedyre å trekke for svinn.
 
Variabelt
- Hvor mye det utgjorde varierte. For min del var det alt fra 20 til 500 kroner, sier Rebekke Malmén. Hun jobbet på Nama i nesten tre år.
 
Før jul i fjor måtte Eikum betale 1 400 kroner som manglet i oppgjøret.
 
- Da sa jeg opp. Jeg syntes det hele var merkelig og oppsøkte juridisk hjelp, sier hun til Bergens Tidende.
 
Rett før saken skulle komme opp fikk Eikum beskjed om at beløpet ville bli tilbakebetalt. Men hun har fortsatt ikke sett noe til pengene.
 
Forlik
Jaspreet Singh Kahlon vil ikke kommentere saken til Andrea Fotland Eikum og viser til at de har inngått forlik.
 
De tre brødrene Daljinder Pal Singh Kahlon, Jaspreet Singh Kahlon og Kawal Preet Singh Kahlon eier og driver flere restauranter og puber i Bergen, Oslo, på Lillestrøm og i Fredrikstad.
 
Restaurantene eies av holdingselskapet Dilla Holding AS som eies av Kahlon-brødrene med en tredel hver. Restaurantene omsatte for rundt 100 millioner kroner i 2007.
 
Etter det Bergens Tidende kjenner til driver brødrene denne praksisen ved de fleste av sine restauranter.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her