Trekker automatisk for svinn

Kahlon-brødrene får oppmerksomhet for en uvanlig lønnspraksis.
Redaksjonen
30 Desember 2008 - 17:00

De tre brødrene har nemlig trukket ansatte for "svinn" med jevne mellomrom.
 
- Jeg ble rasende hver gang jeg fikk lønn og så at hundrevis av kroner var trukket fra med svinn som eneste forklaring, sier Andrea Fotland Eikum til Bergens Tidende.
 
Lav lønn
Eikum jobbet ved Nama Sushi & Noodles i Bergen ifjor høst. Hun tjente litt over hundre kroner i timen, og som deltidsansatt fikk hun utbetalt mellom tre og seks tusen kroner.
 
Men da lønnsslippen kom, var det alltid en post på den som het "svinn". Kahlon-brødrene, som eier utesteder over hele Norge, hadde som vanlig prosedyre å trekke for svinn.
 
Variabelt
- Hvor mye det utgjorde varierte. For min del var det alt fra 20 til 500 kroner, sier Rebekke Malmén. Hun jobbet på Nama i nesten tre år.
 
Før jul i fjor måtte Eikum betale 1 400 kroner som manglet i oppgjøret.
 
- Da sa jeg opp. Jeg syntes det hele var merkelig og oppsøkte juridisk hjelp, sier hun til Bergens Tidende.
 
Rett før saken skulle komme opp fikk Eikum beskjed om at beløpet ville bli tilbakebetalt. Men hun har fortsatt ikke sett noe til pengene.
 
Forlik
Jaspreet Singh Kahlon vil ikke kommentere saken til Andrea Fotland Eikum og viser til at de har inngått forlik.
 
De tre brødrene Daljinder Pal Singh Kahlon, Jaspreet Singh Kahlon og Kawal Preet Singh Kahlon eier og driver flere restauranter og puber i Bergen, Oslo, på Lillestrøm og i Fredrikstad.
 
Restaurantene eies av holdingselskapet Dilla Holding AS som eies av Kahlon-brødrene med en tredel hver. Restaurantene omsatte for rundt 100 millioner kroner i 2007.
 
Etter det Bergens Tidende kjenner til driver brødrene denne praksisen ved de fleste av sine restauranter.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her