Trekker automatisk for svinn

Kahlon-brødrene får oppmerksomhet for en uvanlig lønnspraksis.
Redaksjonen
30 Desember 2008 - 17:00

De tre brødrene har nemlig trukket ansatte for "svinn" med jevne mellomrom.
 
- Jeg ble rasende hver gang jeg fikk lønn og så at hundrevis av kroner var trukket fra med svinn som eneste forklaring, sier Andrea Fotland Eikum til Bergens Tidende.
 
Lav lønn
Eikum jobbet ved Nama Sushi & Noodles i Bergen ifjor høst. Hun tjente litt over hundre kroner i timen, og som deltidsansatt fikk hun utbetalt mellom tre og seks tusen kroner.
 
Men da lønnsslippen kom, var det alltid en post på den som het "svinn". Kahlon-brødrene, som eier utesteder over hele Norge, hadde som vanlig prosedyre å trekke for svinn.
 
Variabelt
- Hvor mye det utgjorde varierte. For min del var det alt fra 20 til 500 kroner, sier Rebekke Malmén. Hun jobbet på Nama i nesten tre år.
 
Før jul i fjor måtte Eikum betale 1 400 kroner som manglet i oppgjøret.
 
- Da sa jeg opp. Jeg syntes det hele var merkelig og oppsøkte juridisk hjelp, sier hun til Bergens Tidende.
 
Rett før saken skulle komme opp fikk Eikum beskjed om at beløpet ville bli tilbakebetalt. Men hun har fortsatt ikke sett noe til pengene.
 
Forlik
Jaspreet Singh Kahlon vil ikke kommentere saken til Andrea Fotland Eikum og viser til at de har inngått forlik.
 
De tre brødrene Daljinder Pal Singh Kahlon, Jaspreet Singh Kahlon og Kawal Preet Singh Kahlon eier og driver flere restauranter og puber i Bergen, Oslo, på Lillestrøm og i Fredrikstad.
 
Restaurantene eies av holdingselskapet Dilla Holding AS som eies av Kahlon-brødrene med en tredel hver. Restaurantene omsatte for rundt 100 millioner kroner i 2007.
 
Etter det Bergens Tidende kjenner til driver brødrene denne praksisen ved de fleste av sine restauranter.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her