Trenden for vinsalg via nettet har snudd

I dag er det flere muligheter enn på lenge til å handle vin på nettet, hvis man bor i Sverige.
Redaksjonen
11 November 2009 - 10:49

Nå åpner også et østerriksk vinfirma salg via nettet og det svenske markedet er målet. Det skriver www.wownews.se.

Takket for seg
Vinhandel på nettet har ingen fremtid, sa mange bare for ett år siden. Årsaken var den svenske tollens rekordbeslag, og at bestilleren plutselig skulle betale alkoholskatt til Sverige for vin kjøpt via nettet fra et utenlandsk firma.

Mange internettbutikker forlot også det synkende skipet og dermed bestillinger som var lagt inn av svenske kunder. Turbulensen var stor og ingen firmaer kunne garantere at vinen som var bestilt kom frem som de fleste lovet det.

Det kanskje mest fremtredende firmaet goodspirits.com, som kjørte helsiders annonser i Dagens Industri, takket for seg og skyldte på distribusjonsselskapet.

På vei opp
Men nå ser det ut til snu. I dag er forståelsen for lover og regler klarlagt. Det betyr at all vin som kjøpes via nettet skal tillegges svensk alkoholskatt. Kjøper man fra et utenlandsk nettsted, skal man betale inn skatten selv.

De nettbutikkene som arbeider mot det svenske markedet har imidlertid lært seg leksa. I prisen som ligger på nettet er den svenske skatten lagt inn og selskapene påtar seg å betale den, hvilket de ser ut til å gjøre, skriver www.wownews.se.

Har forstått reglene
Når nå for eksempel det østerrikske selskapet Pannonische Weingärtner GmbH starter nettsalg med fokus på det svenske markedet er det meget nøye med å påpeke at det er registrert hos Skatteverket og betaler moms og alkoholskatt. Og kanskje kan det beroliget de verste tvilerne. Det virker som om vinsalg via nettet har tatt seg opp og tatt tilbake markedsandeler.
Hvor stor andel nettbutikkene står for, er høyst usikkert. Men det hevdes blant forståsegpåere at det handler om én prosent av dagssalget. Samtidig tror mange at nettsalget kommer til å øke.

Det var i juni 2007 at EU besluttet å slippe nettsalg av vin fritt, men at skatten skulle betales i det landet alkoholen ble sendt til.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her