Trøndersk mat i verdensklasse

Under Trøndersk Matfestival lovpriste mesterkokken Svein Erik Renaa matvarer fra distriktet.

Renaa hadde tatt en tur på markedsplassen og plukket med seg matvarer fra lokale produsenter. Da rundturen var ferdig mente han at mye av maten var av ypperste kvalitet.
 
- Mange trønderske matvarer er i verdensklasse. Det vi er på jakt etter er produkter som også kan serveres på restauranter med stjerne i Guide Michelin, sa Renaa til NRK Trøndelag mens festivalen pågikk.
 
Tilgjengelighet
Renaa holdt foredrag om lokale råvarer av beste kvalitet. Han trakk frem sjømat som krabbe, blåskjell, fisk og kreps.
 
- Sjømaten har vi visst var god lenge, men jeg vil gjerne trekke frem meieriet på Røros som lager fantastisk godt smør, rømme og tjukkmjølk. Det smaker fantastisk godt, fortalte Renaa under foredraget.
Mye skryt
Det var mange matvarer som fikk skryt under foredraget. Renaa understreket imidlertid at det ikke holder at maten er god. Folk skal kunne få tak i den også.
 
- Produsentene må bli flinkere til å øke tilgjengeligheten på produktene sine. Det hjelper ikke at man vet at det finnes fantastiske varer fra Trøndelag om man ikke får kjøpt dem i butikken, sa Renaa.
 
Mer kreativitet
Renaa var også glad for tilveksten av lokale osteprodusenter, men etterlyste litt mer kreativitet.
 
- Alle behøver ikke å lage en camembert. Det finnes så mange ulike ostetyper og det kommer tross alt mye camembert fra Frankrike også, sa Renaa.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen