Trophée Ruinart

Arcus Produkter og Den Norske Vinkelner Forening arrangerer norsk uttagning til Europamesterskapet for vinkelnere 2002.   Arrangementet holdes 29. oktober 2001 i Restaurant Caroline på Hotel Continental, Oslo

Trophée Ruinart er Europamesterskapet for vinkelnere, og arrangeres annethvert år av Champagne Ruinart. Innledende runder går i hvert enkelt av de over 25 land som nå er med. Vinneren i hvert land inviteres til å reise til Reims for å konkurrere i finalen i juni 2002.

Nivået er høyt. Innledende runde i Norge arrangeres etter modell av finalen, i samarbeide mellom Den Norske Vinkelnerforening og Arcus Produkter AS, som er Champagne Ruinarts representant i Norge. Konkurransen er åpen for alle vinkelnere som arbeider innenfor området. Dommerne vil være velkjente og velkvalifiserte personer fra restaurantnæringen og vinmiljøet ellers.

Konkurransen i Norge vil gå over 1 dag, og holdes i Restaurant Caroline i Hotel Continental, Oslo. Første del av konkurransen gjelder blindsmaking av vin samt skriftlig besvarelse av spørsmål om vin, vinproduksjon, vinkjemi, vinområder etc. Etter første del går de 3 beste videre til finalen samme dag, med publikum tilstede. Deltagerne stiller i sine kelneruniformer under mest mulig realistiske forhold.

INNLEDNING, UTEN PUBLIKUM
1000-1100: Skriftlig besvarelse av vinfaglige spørsmål. Ingen hjelpemidler
1130-1300: Blindsmaking med kommentarer av viner

ÅPENT FOR PUBLIKUM FRA KL. 14.30
1430: Annonsering av 3 finalister.
Champagnesmaking for deltagere og publikum.

FINALE
1500-1600: Finale, første avdeling: Kundebehandling, servere champagne, dekantering, rette vinliste, sigarkunnskap.
1600-1630: Champagnepause
1630-1830: Finale, andre avdeling: Vin/mat tilpasning, blindsmaking med kommentarer av 2 viner, identifisere brennevinsmerker.
1830-1900: Presentasjon av Champagne Ruinarts nye cuvée Ruinart Blanc de Blancs på det norske markedet!
1900: VINNEREN UTROPES!

Les hele innbydelsen  her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen