Trophée Ruinart

Arcus Produkter og Den Norske Vinkelner Forening arrangerer norsk uttagning til Europamesterskapet for vinkelnere 2002.   Arrangementet holdes 29. oktober 2001 i Restaurant Caroline på Hotel Continental, Oslo
Redaksjonen
04 Oktober 2001 - 01:00

Trophée Ruinart er Europamesterskapet for vinkelnere, og arrangeres annethvert år av Champagne Ruinart. Innledende runder går i hvert enkelt av de over 25 land som nå er med. Vinneren i hvert land inviteres til å reise til Reims for å konkurrere i finalen i juni 2002.

Nivået er høyt. Innledende runde i Norge arrangeres etter modell av finalen, i samarbeide mellom Den Norske Vinkelnerforening og Arcus Produkter AS, som er Champagne Ruinarts representant i Norge. Konkurransen er åpen for alle vinkelnere som arbeider innenfor området. Dommerne vil være velkjente og velkvalifiserte personer fra restaurantnæringen og vinmiljøet ellers.

Konkurransen i Norge vil gå over 1 dag, og holdes i Restaurant Caroline i Hotel Continental, Oslo. Første del av konkurransen gjelder blindsmaking av vin samt skriftlig besvarelse av spørsmål om vin, vinproduksjon, vinkjemi, vinområder etc. Etter første del går de 3 beste videre til finalen samme dag, med publikum tilstede. Deltagerne stiller i sine kelneruniformer under mest mulig realistiske forhold.

INNLEDNING, UTEN PUBLIKUM
1000-1100: Skriftlig besvarelse av vinfaglige spørsmål. Ingen hjelpemidler
1130-1300: Blindsmaking med kommentarer av viner

ÅPENT FOR PUBLIKUM FRA KL. 14.30
1430: Annonsering av 3 finalister.
Champagnesmaking for deltagere og publikum.

FINALE
1500-1600: Finale, første avdeling: Kundebehandling, servere champagne, dekantering, rette vinliste, sigarkunnskap.
1600-1630: Champagnepause
1630-1830: Finale, andre avdeling: Vin/mat tilpasning, blindsmaking med kommentarer av 2 viner, identifisere brennevinsmerker.
1830-1900: Presentasjon av Champagne Ruinarts nye cuvée Ruinart Blanc de Blancs på det norske markedet!
1900: VINNEREN UTROPES!

Les hele innbydelsen her.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her