Trygt for Voss

Luksusvannet Voss er reddet.

Voss of Norway får friske penger av eierne og obligasjonsinnehaverne.
 
Og de nye millionene er nok til å redde selskapet.
 
Fullfinansiert
- Nå har vi fått finansieringen på plass. Selskapets største aksjonærer og eierne i obligasjonslånet har kommittert et beløp som er i overkant av det foreslåtte beløpet på 22 millioner kroner. Nå er selskapet fullfinansiert, sier administrerende direktør Knut Brundtland i Voss of Norway til Dagens Næringsliv.
 
Datterselskapet Voss Production har siden 2002 omsatt for rundt en milliard kroner. Det samlede tapet har vært på rundt 150 millioner kroner. Og det gikk ikke særlig bra i fjor heller.
 
To millioner kasser
- Vi oppnådde en omsetning på rundt 40 millioner dollar og solgte to millioner kasser. I første halvår 2008 tapte vi stort på lav dollarkurs og vi fikk et betydelig tap, sier Brundtland.
 
Men skal vi tro Bruntland er selskapet det raskest voksende merkevarenavnet innenfor hotell- og restaurantsegmentet i USA.
 
Vesentlig fall
- 2009 startet med et vesentlig fall i omsetningen som følge av lagernedbygging hos distributørene og hos kunder som følge av den svekkede konjunkturen. Siden mars har vi sett en oppadgående etterspørsel. Trenden er positiv, sier Brundtland til avisen.
 
Her hjemme i Norge koster en designflaske av vannet rundt 45 kroner.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen