Tung skyts mot tillitsvalgte

Hotell- og Restaurant-arbeiderforbundet retter tung skyts mot de tillitsvalgte på Theatercaféen.

HRAFs forbundsstyre har gått ut med en pressemelding i forbindelse med situasjonen på caféen.
 
Der heter det blant annet:
 
" Forbundsstyret reagerer sterkt på at de tillitsvalgte har undertegnet avtaler som avviker fra forutsetningene om lokale særavtaler og viktige prinsipper i Landsoverenskomsten. De avtaler som er inngått på vegne av våre prosentlønnede servitører er i realiteten en overgang til ren timelønn. Dette er etter forbundsstyrets syn i strid med Landsoverenskomsten."
 
Blåser fortsatt
Det blåser altså fortsatt på Theatercafeen. Bakgrunnen for kritikken er den siste tidens utvikling i striden  mellom de ansatte og ledelsen ved den ærverdige caféen.
Ble kastet
Ledelsen forsøkte å få de ansatte til å gå over fra prosentlønn til timelønn, men så ble klubbstyret plutselig kastet av et flertall av de ansatte. Det nye styret gikk med på å endre de eksisterende avtalene.
 
Et svik
Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet mener dette er et svik mot de som skal jobbe videre i bedriften, men også et svik mot andre som jobber på prosentlønn landet over.
 
I et leserbrev i Klassekampen skriver en av servitørene at "klubbstyret er korrupt og skal mele sin egen kake før det stikker av."

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen