TV 3 og TVNorge venter med å skåle

Tror ikke på annonsefest for alkohol på tv.
Redaksjonen
19 Oktober 2010 - 13:44

EU legger ønsker at Norge skal innføre det nye direktivet for audiovisuelle tjenester. Det betyr at kanaler som TV3, Viasat4 og Fem vil få muligheten til å sende reklame for alkoholholdige drikker til et norsk publikum.

Men verken administrerende direktør i TV3, Lasse Kokvik, eller toppsjefen i TVNorge, Harald Strømme, varsler noen stor fest dersom det nye direktivet blir gjeldende, skriver Kampanje.

- Vi har ingen kommentarer til dette før vi vet at det blir et endelig direktiv og hvilke føringer det eventuelt gir, sier Kokvik.

Det svenske mediekonsernet Modern Times Group, som driver de to kanalene TV3 og Viasat 4, opererer fra London. TV3-sjefen har liten tro på at norske tv-seere vil drukne i alkoreklame, selv om slikt blir lovlig å sende.

 - Alkoholreklame vil bare være en av mange kategorier og dessuten gir regelverket vi forholder oss til i England i dag allerede muligheten til å sende alkoholreklame. Men det er altfor tidlig å kommentere på dette før vi får et endelig direktiv, sier Kokvik.

Kokvik viser til at flere internasjonale kanaler i dag viser reklame og at det engelske OFCOM-regelverket allerede åpner for dette. Han vil ikke si hvor mye penger det kan ligge i markedet for alkoreklame, men tidligere MIO-styreleder Arne-Inge Christophersen sier han tror markedet på sikt kan utgjøre 100-200 millioner kroner.

Også TVNorges nye nisjekanaler, Max og Fem, sender fra London.

- SBS forholder seg til det regelverket som til enhver tid eksisterer. Hva som blir konsekvensen av en regelendring vil det først bli tatt stilling til når den eventuelt foreligger, sier TVNorge-sjef Harald Strømme til Kampanje.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her