Tysk vinsmaking 30. august i Oslo - Lekre viner fra Mosel-dalen

En riktig godbit på høstens vinkurs-program er det når Raimund Prüm fra Mosel-dalens kjente vinprodusent, Weingut S.A. Prüm, kommer til Norge i slutten av august. Med seg har han hele ni viner, hvorav flere er edelsøte i svært høy prisklasse. Dette er tys
Redaksjonen
04 August 2004 - 14:41

S.A. Prüm er i dag en moderne vinprodusent med ekstremt lang tradisjon og historie. De har alltid foretrukket kvalitet fremfor kvantitet. Prüm-familien har historie som vinprodusent helt tilbake til midten av 1100-tallet, men de regner 1842 som start for deres moderne vinproduksjon.

Prüm innehar omlag 16,5 hektar vinmarker, beplantet med 90% Riesling og 10% Weissburgunder (Pinot Blanc), midt i hjertet av Mosel-Saar-Ruwer. Vinmarkenes beliggenhet er Wehlener Sonnenuhr, Graacher Himmelreich, Bernkasteler Lay, Bratenhöfchen og Graben. Deres totale produksjon ligger på 90 000-100 000 liter pr. år.

Perfekt modne druer, begrenset avkastning og svært selektiv innhøsting er noen av elementene som gjør Prüms viner blant områdets mest respekterte.

Det er Raimund Prüm som står som eier, et ansvar han har hatt de siste 33 årene. Sammen med sin kone Erika styrer han alt fra produksjon og eksport, til mottakelse i deres nye eksklusive gjestehus - hvor de siden 1999 tar i mot grupper av besøkende. Ved anledning bør du derfor ta turen, og nyte området, kulturen, musikken og «wine & dine»-arrangementene.

Les mer om Weingut S.A. Prüm her.

Raimund Prüm skal denne kvelden servere deg hele ni viner fra sin spennende samling:

w RP Riesling Private Selection Dry 2003
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 110,-
 
w RP Riesling Private Selection 2001
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 110,-
 
w S.A. Prüm Riesling Kabinett Dry 2002
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 130,-
w Sebastian A. 2000
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 10,5% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 130,-
w Wehlener Sonnenuhr Kabinett 2002
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 8,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 135,-
w Graacher Himmelreich Eiswein 1998
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 7,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 470,-
w Wehlener Sonnenuhr Beerenauslese 2000
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 9,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 550,-
 
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 8,0% vol.
 
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 8,0% vol.

Smakingen er nå avholdt

Tid: 30. august 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Kurset varer til ca. kl. 21:30

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 300804. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 26.08.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar
Dagens rett
Rødkålsalat med fiken og søtpotet

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar

Denne juleinspirerte salaten passer sammen med alt det gode du har i kjøleskapet for tiden. Og rødkål bør være i enhver grønnsaksskuff i ukene framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her