Tysk vinsmaking 30. august i Oslo - Lekre viner fra Mosel-dalen

En riktig godbit på høstens vinkurs-program er det når Raimund Prüm fra Mosel-dalens kjente vinprodusent, Weingut S.A. Prüm, kommer til Norge i slutten av august. Med seg har han hele ni viner, hvorav flere er edelsøte i svært høy prisklasse. Dette er tys
Redaksjonen
04 August 2004 - 14:41

S.A. Prüm er i dag en moderne vinprodusent med ekstremt lang tradisjon og historie. De har alltid foretrukket kvalitet fremfor kvantitet. Prüm-familien har historie som vinprodusent helt tilbake til midten av 1100-tallet, men de regner 1842 som start for deres moderne vinproduksjon.

Prüm innehar omlag 16,5 hektar vinmarker, beplantet med 90% Riesling og 10% Weissburgunder (Pinot Blanc), midt i hjertet av Mosel-Saar-Ruwer. Vinmarkenes beliggenhet er Wehlener Sonnenuhr, Graacher Himmelreich, Bernkasteler Lay, Bratenhöfchen og Graben. Deres totale produksjon ligger på 90 000-100 000 liter pr. år.

Perfekt modne druer, begrenset avkastning og svært selektiv innhøsting er noen av elementene som gjør Prüms viner blant områdets mest respekterte.

Det er Raimund Prüm som står som eier, et ansvar han har hatt de siste 33 årene. Sammen med sin kone Erika styrer han alt fra produksjon og eksport, til mottakelse i deres nye eksklusive gjestehus - hvor de siden 1999 tar i mot grupper av besøkende. Ved anledning bør du derfor ta turen, og nyte området, kulturen, musikken og «wine & dine»-arrangementene.

Les mer om Weingut S.A. Prüm her.

Raimund Prüm skal denne kvelden servere deg hele ni viner fra sin spennende samling:

w RP Riesling Private Selection Dry 2003
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 110,-
 
w RP Riesling Private Selection 2001
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 110,-
 
w S.A. Prüm Riesling Kabinett Dry 2002
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 130,-
w Sebastian A. 2000
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 10,5% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 130,-
w Wehlener Sonnenuhr Kabinett 2002
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 8,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 135,-
w Graacher Himmelreich Eiswein 1998
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 7,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 470,-
w Wehlener Sonnenuhr Beerenauslese 2000
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 9,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 550,-
 
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 8,0% vol.
 
Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 8,0% vol.

Smakingen er nå avholdt

Tid: 30. august 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Kurset varer til ca. kl. 21:30

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 300804. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 26.08.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her