Tyver stjal kostbar vin hos Masi

Tyver har vært på ferde hos den italienske vinprodusenten Masi. Hele 12.000 flasker av den prestisjefylte Vaio Armaron 1999 forsvant under udåden. Hele 2 millioner kroner var partiet verdt.

I tillegg til den kjente vinen fra eiendommen Serego Alighieri forsvant også en rekke flasker Masi Costasera Amarone 2000.
 
Tyvene har opplagt visst hva de var ute etter. Kun disse to svært kostbare vinene blant lagerets 2,5 millioner flasker vin ble effektivt fjernet fra sine lokasjoner. Antallet kasser stemmer akkurat med den mengde som går inn i en fraktecontainer.
 
Vaio Armaron er en av Italias mest prestisjefylte og dyreste viner. Vinen har vunnet utallige priser internasjonalt. Det sies også at den er selve inspirasjonen for vintypen Amarone.
 
Masis president, Sandro Boscaini, forteller at det lokale politiet har opplyst om at en trailer natten før ble stjålet fra en naboby, og at det etter all sannsynlighet er denne som er benyttet under tyveriet. Politiet tror også at vinen er ment for Russland og/eller Øst-Europa, der kriminelle grupper har spesialisert seg på luksus-tyverier.
 
Kilde: Decanter

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen