Uforsvarlig drift

To restauranter i Hønefoss ble nylig stengt av Mattilsynet.
Redaksjonen
02 Desember 2008 - 11:00

Tilsynet mente naten kunne være helsefarlig på grunn av dårlig hygiene.
 
Restaurantene er nå åpnet igjen, men Mattilsynet følger nøye med for å se om kontrollrutinene blir skjerpet.
 
Total mangel på kontroll
Det var 11. november at Mattilsynet vedtok å stenge Nye Kinaspiseriet i Hønefoss med øyeblikkelig virkning etter et besøk som avdekket uforsvarlig drift av spisestedet.
 
Tilsynsrapporten forteller om rot og skitt i hele virksomheten, mangelfull temperaturkontroll samt dårlige oppvask- og håndvaskrutiner.
 
- Forholdene tyder på total mangel på kontroll med kritiske punkter. Dette kan medføre at maten som lages kan være helsefarlig å spise, heter det i rapporten fra Mattilsynet, som krevde umiddelbar vasking og rydding.
 
Fire dager senere kunne restauranten åpne igjen da det ikke lenger ble vurdert som helsefarlig å spise der.
 
Ny stenging
19. november foretok Mattilsynet en ny inspeksjon, denne gang av restauranten Mirawa House som har samme eier som Kinaspiseriet. Her var forholdene like ille og det ble gjort et vedtak om å stenge stedet øyeblikkelig.
 
- Vi fant nøyaktig de samme problemene på begge steder. Det var total mangel på kontroll og kompetanse, sier seniorinspektør Kari Laastad Høe i Mattilsynet for Hadeland og Ringerike til ringblad.no.
 
Bedret hygiene
Etter en grundig vask kunne også Mirawa åpne igjen 21. november. Selv om hygienen er bedre nå, følger Mattilsynet opp begge sakene for å sikre at bedre rutiner blir innført. Det er også behov for vedlikehold.
 
- Det er heldigvis sjelden vi er nødt til å stenge to restauranter på to uker. Vi ser alvorlig på saken, sier Laastad Høe.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her