Uforsvarlig drift

To restauranter i Hønefoss ble nylig stengt av Mattilsynet.
Redaksjonen
02 Desember 2008 - 12:00

Tilsynet mente naten kunne være helsefarlig på grunn av dårlig hygiene.
 
Restaurantene er nå åpnet igjen, men Mattilsynet følger nøye med for å se om kontrollrutinene blir skjerpet.
 
Total mangel på kontroll
Det var 11. november at Mattilsynet vedtok å stenge Nye Kinaspiseriet i Hønefoss med øyeblikkelig virkning etter et besøk som avdekket uforsvarlig drift av spisestedet.
 
Tilsynsrapporten forteller om rot og skitt i hele virksomheten, mangelfull temperaturkontroll samt dårlige oppvask- og håndvaskrutiner.
 
- Forholdene tyder på total mangel på kontroll med kritiske punkter. Dette kan medføre at maten som lages kan være helsefarlig å spise, heter det i rapporten fra Mattilsynet, som krevde umiddelbar vasking og rydding.
 
Fire dager senere kunne restauranten åpne igjen da det ikke lenger ble vurdert som helsefarlig å spise der.
 
Ny stenging
19. november foretok Mattilsynet en ny inspeksjon, denne gang av restauranten Mirawa House som har samme eier som Kinaspiseriet. Her var forholdene like ille og det ble gjort et vedtak om å stenge stedet øyeblikkelig.
 
- Vi fant nøyaktig de samme problemene på begge steder. Det var total mangel på kontroll og kompetanse, sier seniorinspektør Kari Laastad Høe i Mattilsynet for Hadeland og Ringerike til ringblad.no.
 
Bedret hygiene
Etter en grundig vask kunne også Mirawa åpne igjen 21. november. Selv om hygienen er bedre nå, følger Mattilsynet opp begge sakene for å sikre at bedre rutiner blir innført. Det er også behov for vedlikehold.
 
- Det er heldigvis sjelden vi er nødt til å stenge to restauranter på to uker. Vi ser alvorlig på saken, sier Laastad Høe.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her