Uforsvarlig drift

To restauranter i Hønefoss ble nylig stengt av Mattilsynet.
Redaksjonen
02 Desember 2008 - 12:00

Tilsynet mente naten kunne være helsefarlig på grunn av dårlig hygiene.
 
Restaurantene er nå åpnet igjen, men Mattilsynet følger nøye med for å se om kontrollrutinene blir skjerpet.
 
Total mangel på kontroll
Det var 11. november at Mattilsynet vedtok å stenge Nye Kinaspiseriet i Hønefoss med øyeblikkelig virkning etter et besøk som avdekket uforsvarlig drift av spisestedet.
 
Tilsynsrapporten forteller om rot og skitt i hele virksomheten, mangelfull temperaturkontroll samt dårlige oppvask- og håndvaskrutiner.
 
- Forholdene tyder på total mangel på kontroll med kritiske punkter. Dette kan medføre at maten som lages kan være helsefarlig å spise, heter det i rapporten fra Mattilsynet, som krevde umiddelbar vasking og rydding.
 
Fire dager senere kunne restauranten åpne igjen da det ikke lenger ble vurdert som helsefarlig å spise der.
 
Ny stenging
19. november foretok Mattilsynet en ny inspeksjon, denne gang av restauranten Mirawa House som har samme eier som Kinaspiseriet. Her var forholdene like ille og det ble gjort et vedtak om å stenge stedet øyeblikkelig.
 
- Vi fant nøyaktig de samme problemene på begge steder. Det var total mangel på kontroll og kompetanse, sier seniorinspektør Kari Laastad Høe i Mattilsynet for Hadeland og Ringerike til ringblad.no.
 
Bedret hygiene
Etter en grundig vask kunne også Mirawa åpne igjen 21. november. Selv om hygienen er bedre nå, følger Mattilsynet opp begge sakene for å sikre at bedre rutiner blir innført. Det er også behov for vedlikehold.
 
- Det er heldigvis sjelden vi er nødt til å stenge to restauranter på to uker. Vi ser alvorlig på saken, sier Laastad Høe.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her