Uforsvarlig drift

To restauranter i Hønefoss ble nylig stengt av Mattilsynet.

Tilsynet mente naten kunne være helsefarlig på grunn av dårlig hygiene.
 
Restaurantene er nå åpnet igjen, men Mattilsynet følger nøye med for å se om kontrollrutinene blir skjerpet.
 
Total mangel på kontroll
Det var 11. november at Mattilsynet vedtok å stenge Nye Kinaspiseriet i Hønefoss med øyeblikkelig virkning etter et besøk som avdekket uforsvarlig drift av spisestedet.
 
Tilsynsrapporten forteller om rot og skitt i hele virksomheten, mangelfull temperaturkontroll samt dårlige oppvask- og håndvaskrutiner.
 
- Forholdene tyder på total mangel på kontroll med kritiske punkter. Dette kan medføre at maten som lages kan være helsefarlig å spise, heter det i rapporten fra Mattilsynet, som krevde umiddelbar vasking og rydding.
 
Fire dager senere kunne restauranten åpne igjen da det ikke lenger ble vurdert som helsefarlig å spise der.
 
Ny stenging
19. november foretok Mattilsynet en ny inspeksjon, denne gang av restauranten Mirawa House som har samme eier som Kinaspiseriet. Her var forholdene like ille og det ble gjort et vedtak om å stenge stedet øyeblikkelig.
 
- Vi fant nøyaktig de samme problemene på begge steder. Det var total mangel på kontroll og kompetanse, sier seniorinspektør Kari Laastad Høe i Mattilsynet for Hadeland og Ringerike til ringblad.no.
 
Bedret hygiene
Etter en grundig vask kunne også Mirawa åpne igjen 21. november. Selv om hygienen er bedre nå, følger Mattilsynet opp begge sakene for å sikre at bedre rutiner blir innført. Det er også behov for vedlikehold.
 
- Det er heldigvis sjelden vi er nødt til å stenge to restauranter på to uker. Vi ser alvorlig på saken, sier Laastad Høe.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen