UKENS DRINK: Chipotle Bloody Mary

Ukens drink Chipotle Bloody Mary

(KarinaUrmantseva)

Denne drinken er en knallstart på grillfesten

Det lille røykpreget matcher grillosen veldig godt, og gir derfor en forsmak på det som skal komme. Og med bourbon får denne klassiske drinken en helt annen dybde.

Bloody mary lages vanligvis med vodka, men i dag er det lov å banne i kjerka og lage versjoner av det meste. Bourbon i en bloody mary er derfor helt innafor - og ikke minst veldig godt. Hvilken bourbon du velger, er opp til tilgang og budsjett. Og selvsagt smak.

Her kan du lese deg opp på bourbon

Det som også gir denne versjonen karakter er Tabasco Chipotle som har en røykpreget karakter. Det er derfor den er så velegnet som stemningsskaper på grillfesten.

Se våre andre oppskrifter på bloody mary 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev

Chipotle Bloody Mary

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

4 cl
bourbon

Fremgangsmåte

Slik lager du drinken

Hell ingrediensene over is i et glass. Rør om og garner med en saltagurk (cornicon) og gjerne også chili, sølvløk og selleristilk som på bildet..

I originaloppskriften er det brukt en bourbon som kalles Old Crow fra Jim Beam, den finnes ikke i Norge, men du kan bruke annen type amerikansk whisky. Se utvalget her

Tabasco Chipotle skiller seg fra vanlig tabasco ved at den er røykpreget. Hvis du bruker vanlig tabasco, går du glipp av røykpreget, men da kan du tilsette en bit chipotle (tørket og røykt jalapenochili) som du knuser i en morter før du har den i drinken.

Se våre andre oppskrifter på bloody mary 

Her kan du lese deg opp på bourbon 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: KarinaUrmantseva

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen