Ukens drink
Du må ikke like whisky for å elske denne drinken

Du må ikke like whisky for å elske denne drinken

Ingefæren pakker inn og limesmaken frisker opp røyksmaken fra whiskyen. En drink du garantert kommer til å lage flere ganger.
Aase E. Jacobsen
10 April 2016 - 01:19

Denne drinken er en vri på klassikeren caipirinha som lages med det brasilianske sukkerrørbrennevinet cachaca. Men en skikkelig røykpreget whisky gir sammen med ingefæren enda mer karakter til denne drinken. Den har så mye smak at du vanligvis klarer deg med en. Men er du en skikkelig whiskyelsker, er det ikke utenkelig at du må ha en til. 

Ellers kanskje du vil prøve en av våre andre whiskydrinker? 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev   

Ginger Caipirisky

Ginger Caipirisky

Fremgangsmåte

Ha limebitene i et solid rocksglass og tilsett sukker og ingefærsirupen.
 
Knus alt sammen med en morter eller en barskje og fyll glasset halvt opp med knust is.
 
Ha i whiskyen og rør rundt, topp opp med knust is og server med et sugerør.
 
Røykpreget på whiskyen som benyttes her gir denne klassiske drinken en ny spennende dimensjon, mens ingefæren gir en pepperaktig og søtlig finish.
 
 
 
Tips: Ingefærsirup lager du lett selv ved å rive frisk ingefær (1 rotbit på 100 g) og koke opp dette sammen med god eplejuice og sukker i forholdet 5:1. Avkjøl sirupen og sil den over på en ren flaske - den skal ha en søt, men kraftig smak.
 
 

Sendt inn av Peter Altenburg, Gilt Classic Cocktail Bar, København

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her