UKENS DRINK: Durban poison

Ukens drink Durban poison

(Bilde: Thomas Refvik)

En slik drink gir ekte tropisk stemning

Pasjonsfrukt og rom er en kombinasjon du ikke kan motstå. I denne oppskriften er det inkludert en hemmelig ingrediens du faktisk kan lage selv.

Tikidrinker er fortsatt veldig populære, og denne oppskriften er signert Egill Örn Hermannsson på Aku Aku, Oslos fremste tikibar. 

Dette er en av verdens beste tiki-barer

Rom er helt nødvendig i en tiki-drink, og romen som Egill har valgt til ukens drink er bestselgeren på Systembolget, nemlig Plantation Grande Reserve fra Barbados. Det som skiller den fra andre fatlagrete romtyper er at den først er modnet to år i bruke gamle bourbonfat på Barbados,  og dernest ett år i fransk eik i det langt kjøligere klimaet i Cognac, Frankrike.

Mai tai er den aller mest berømte tiki-drinken

En annen, men ikke like kjent klassisk ingrediens i tikidrinker, er falernum som er en krydret alkoholsvak mandel- og romlikør. 

Denne likøren er ikke å få kjøpt på polet, men du kan faktisk lage den selv. Bare følg oppskriften nedenfor. Har du ikke tid til å vente på at den skal bli ferdig, kan du erstatte den med en mandellikør som amaretto selv om disse likørene mangler krydderelementet. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Durban poison

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

4 cl
Plantation Grande Reserve
1.5 cl
Falernum

Fremgangsmåte

Skrap ut innmaten av en pasjonsfrukt i et høyt glass. 

Ha alle de flytende ingrediensene i en blender med knust is. Hell dette over i glasset med pasjonsfruktkjøttet og rør med en rørepinne. Topp glasset med is og garner med mynte og pasjonsfruktskall.

Tips:
Falernum er en alkoholsvak mandel- og krydderlikør som brukes som smakstilsetning i tiki-drinker. Den kan du fint lage selv. 

Slik lager du falernum selv 

Råvare:
Plantation Grande Reserve

 

Sendt inn av

Foto: Thomas Refvik

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 

Falernum

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

0.75 dl
4 stk
2 dl

Fremgangsmåte

Rist mandlene på et stekebrett i ovnen ved 200 grader til de har tatt litt farge, ca 5 minutter. De må ikke bli brent, da må du startet på nytt. Avkjøl.

Ha avkjølte mandler og rom i et glass med lokk. Rist og la stå ved romtemperatur i et par døgn.

Riv limene fint og ta vare på skallet som du har oppi glasset med mandler og rom. Tilsett nellikspiker og ingefær. La stå i ytterligere en dag. Pakk limene uten skall inn i plast og oppbevar i kjøleskap.

Sil innholdet av glasset over i en bolle.

Press saften av de fire limene i en liten kjele. Tilsett vann og sukker. Kok opp og rør rundt til sukkeret er oppløst. Avkjøl og bland med den silte krydder- og mandelmiksen. Sil den endelige blandingen gjennom et kaffefilter over i en beholder med tett lokk. La gjerne sirupen stå et døgn før den brukes. 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: bhofack2

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen