Tikidrinker er fortsatt veldig populære, og denne oppskriften er signert Egill Örn Hermannsson på Aku Aku, Oslos fremste tikibar.
Dette er en av verdens beste tiki-barer
Rom er helt nødvendig i en tiki-drink, og romen som Egill har valgt til ukens drink er bestselgeren på Systembolget, nemlig Plantation Grande Reserve fra Barbados. Det som skiller den fra andre fatlagrete romtyper er at den først er modnet to år i bruke gamle bourbonfat på Barbados, og dernest ett år i fransk eik i det langt kjøligere klimaet i Cognac, Frankrike.
Mai tai er den aller mest berømte tiki-drinken
En annen, men ikke like kjent klassisk ingrediens i tikidrinker, er falernum som er en krydret alkoholsvak mandel- og romlikør.
Denne likøren er ikke å få kjøpt på polet, men du kan faktisk lage den selv. Bare følg oppskriften nedenfor. Har du ikke tid til å vente på at den skal bli ferdig, kan du erstatte den med en mandellikør som amaretto selv om disse likørene mangler krydderelementet.
Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev
Durban poison
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skrap ut innmaten av en pasjonsfrukt i et høyt glass.
Ha alle de flytende ingrediensene i en blender med knust is. Hell dette over i glasset med pasjonsfruktkjøttet og rør med en rørepinne. Topp glasset med is og garner med mynte og pasjonsfruktskall.
Tips:
Falernum er en alkoholsvak mandel- og krydderlikør som brukes som smakstilsetning i tiki-drinker. Den kan du fint lage selv.
Råvare:
Plantation Grande Reserve
Sendt inn av Egill Örn Hermannsson, Head bartender Aku Aku Oslo
Foto: Thomas Refvik
Falernum
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rist mandlene på et stekebrett i ovnen ved 200 grader til de har tatt litt farge, ca 5 minutter. De må ikke blir brent, da må du startet på nytt. Avkjøl.
Ha avkjølte mandler og rom i et glass med lokk. Rist og la stå ved romtemperatur i et par døgn.
Riv limene fint og ta vare på skallet som du har oppi glasset med mandler og rom. Tilsett nellikspiker og ingefær. La stå i ytterligere en dag. Pakk limene uten skall inn i plast og oppbevar i kjøleskap.
Sil innholdet av glasset over i en bolle.
Press saften av de fire limene i en liten kjele. Tilsett vann og sukker. Kok opp og rør rundt til sukkeret er oppløst. Avkjøl og bland med den silte krydder- og mandelmiksen. Sil den endelige blandingen gjennom et kaffefilter over i en beholder med tett lokk. La gjerne sirupen stå et døgn før den brukes.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Sendt inn av Apéritif
Foto: bhofack2