Ukens drink

Everleaf Gimlet

Slik lager du en alkoholfri drink som smaker like godt som en med
Foto: (Paul Mathew)

Slik lager du en alkoholfri drink som smaker like godt som en med

Du tror det ikke før du smaker den, og det beste er at du kan drikke flere uten å merke alkoholens negative virkninger. Det passer jo ganske bra den første helga i det nye året.
Aase E. Jacobsen
03 Januar 2020 - 13:00

Hemmeligheten bak denne drinken heter Everleaf -  en alkoholfri bittersøt aperitif som er inspirert av blant andre Aperol - men som hånden på hjertet smaker bedre. 

Les historien bak denne nyskapningen her

Everleaf er forholdsvis nylig lansert og ikke så lett å få tak i. Per nå er det bare Lille Tøyen Kolonial i Oslo som har den i hyllene, men den kan bestilles fra nettbutikken til importøren Leske.no. Barer som Andre til Høyre og restauranter som Hrimnir og Bon Lio har den også, om du har lyst å la noen andre stå for miksingen.

For at denne drinken skal smake helt optimalt, skal du benytte en teknikk som kalles throwing, som betyr at den "kastes" (eller helles) mellom to shakere med isbiter gjentatte ganger. Målet er å skape mest mulig oksygen i drinken, men uten at den vannes ut for mye. Derfor må du helle fra stor høyde - noe som krever litt trening, men det ser helt fantastisk ut. Kanskje det blir din nye greie i det nye året?

Se flere oppskrifter med Everlaf og andre alkoholfrie drinker her

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

Everleaf Gimlet alkoholfri drink

Everleaf Gimlet alkoholfri drink

Fremgangsmåte

Start med å lage sirupen dagen før. 

Slik lager du grapefrukt- og rosa pepper-sirup

Lag kamomillete og avkjøl.

Fyll to shakere med isbiter. Ha ingrediensene i den ene shakeren og hell innholdet noen ganger mellom de to shakerne - såkalt throwing som gjøres for å skape mest mulig oksygen i drinken men uten at den vannes ut for mye.

Sil over i et cocktailglass. Pynt med grapefruktskall. 

Se flere oppskrifter med Everlaf og andre alkoholfrie drinker her

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Everleaf

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her