NyttÃ¥rsaften er dagen i Ã¥ret man alltid skÃ¥ler med bobler for Ã¥ hilse det nye Ã¥ret velkommen. I Ã¥r kommer mange av oss til Ã¥ være enda mer glade for Ã¥ gÃ¥ inn i et nytt Ã¥r enn før.Â
Hva er vel ikke mer pÃ¥ sin plass enn en klassisk musserende cocktail? Mer tidløs enn Bellini blir en slik drink ikke, men vi mÃ¥ jo lage vÃ¥r egen vri.Â
Utgangspunktet for en klassisk Bellini er den italienske tradisjonen med Ã¥ marinere fersken i hvitvin. I en Bellini kombineres derfor ferskenpuré med prosecco.Â
Drinken ble oppfunnet av Giuseppe Cipriani ved Harry's Bar i Venezia. Året var 1945, 14 Ã¥r etter han Ã¥pnet den lille baren ved Grand Canal.Â
Baren har vært en møteplass for utallige kjendiser opp gjennom Ã¥rene og en selvskreven turistattraksjon for drink entusiaster siden den Ã¥pnet.Â
Dessverre er den nå stengt, men ryktene sier at den legendariske baren skal åpne igjen med hjelp fra nye investorer. Denne oppskriften vi skal bruke finnes også på *ISM, og der kaller vi den Fashion.
VÃ¥ vri inneholder bÃ¥de fersken- og aprikoslikør, samt plommesake (umeshu) som fylles opp med champagne. Noen av disse ingrediensene er kun tilgjengelig for oss som jobber bak baren,.Â
Og siden du er avhengig av å kjøpe dine ingredienser på polet, har vi listet opp noen alternativer til likør i oppskriften. Siden det ikke er tid til å bestille, er det kun noen ingredienser som er tilgjengelig i mange polutsalg og det er disse:
Ved å følge oppskriftens alternative løsninger, er vi sikre på at du finner en god og smaksrik kombo for din nyttårsfeiring.
Lag din egen drinkoppskriftsamling med vÃ¥r gratis tjenesteÂ
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
GÃ¥ ikke glipp av ukens drink - bestill vÃ¥rt gratis nyhetsbrevÂ
Â