Ukens drink
Dropp gin tonic - prøv denne med safran i stedet

Dropp gin tonic - prøv denne med safran i stedet

Gin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.
Aase E. Jacobsen
11 Desember 2015 - 14:00

Noen vil si det er en skam å tukle med ginen som allerede er tilsmakt med alskens krydder, men safran stiller i en egen klasse.  

Til denne drinken må du altså la safrantråder trekke i gin et par dager. Du rekker det altså akkurat til Lucia-feiringen på søndag. Og den hjemmelagete sitron- og kardemommesirupen kan du ha mye moro med framover. 

Eller prøv en av de andre drinkoppskriftene med safran 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Safrancocktail

Safrancocktail
Ingredienser

4 cl safrangin*
0,5 cl maraschinolikør
0,5 cl sitron- og kardemommesirup*
2 dæsjer Angostura Bitters

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i et røreglass med is og rør i 20-30 sekunder. Hell i avkjølt cocktailglass eller et rocksglass med en eller to store isbiter. Pynt med en appelsintwist.

Safrangin:
Ha en klype safran i en ginflaske og la stå i et par dager. Rist den en gang om dagen for at aromaene skal løses godt opp. Sil over i en ren flaske. 

Sitron- og kardemommesirup:
Kok opp 2,5 dl sukker og 2,5 dl vann. Rør til sukkeret har løst seg opp. Tilsett skallet av en økologisk sitron og 1 ts knuste kardemommefrø. La trekke i 20 minutter. Avkjøl og sil over i et glass med lokk. Kan oppbevares i kjøleskap et par uker.  

Denne oppskriften er inspirert av den amerikanske bartenderen Brian Quinn.

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Skal du servere ekte afternoon tea, må du ha clotted cream
Ukens kake
Clotted cream til scones og afternoon tea

Skal du servere ekte afternoon tea, må du ha clotted cream

Den tar sine 20 timer, men så er ikke afternoon tea noe man tar lett på. Så det er bare å sette i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Empanadas akkurat slik du får dem i Chile, kan du lage selv
Dagens rett
Empanadas

Empanadas akkurat slik du får dem i Chile, kan du lage selv

Det er mye enklere enn du kanskje har tenkt, også å lage deigen. Om du har dårlig tid, kan du selvsagt bruke ferdig deig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Skal du virkelig overraske så vel gane som lommebok, gjør du det med denne vinen
Godbiter i pollisten

Skal du virkelig overraske så vel gane som lommebok, gjør du det med denne vinen

Den er intet mindre enn det aller beste vinkjøpet i basis på tvers av alle farger og vinstiler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne vinen byr på mye karakter til biffen - og en artig historie
+
Ukens vin

Denne vinen byr på mye karakter til biffen - og en artig historie

Conero er ikke det mest kjente vinområdet i Italia, men det betyr lite når vinen skiller seg ut som i dette tilfellet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Skal du servere ekte afternoon tea, må du ha clotted cream
Ukens kake
Clotted cream til scones og afternoon tea

Skal du servere ekte afternoon tea, må du ha clotted cream

Den tar sine 20 timer, men så er ikke afternoon tea noe man tar lett på. Så det er bare å sette i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Empanadas akkurat slik du får dem i Chile, kan du lage selv
Dagens rett
Empanadas

Empanadas akkurat slik du får dem i Chile, kan du lage selv

Det er mye enklere enn du kanskje har tenkt, også å lage deigen. Om du har dårlig tid, kan du selvsagt bruke ferdig deig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv noe nytt med krabbe. Du blir ikke skuffet
Guide
Oppskrifter med krabbe

Prøv noe nytt med krabbe. Du blir ikke skuffet

Det er selvfølgelig ingenting i veien for å servere krabbe på tradisjonelt vis, men prøve gjerne en av disse spennende oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

7 lagringsdyktige, varmende viner - og en hemmelighet - fra Dourodalen. Er du abonnent får du i tillegg superrabatt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 01.november

7 lagringsdyktige, varmende viner - og en hemmelighet - fra Dourodalen. Er du abonnent får du i tillegg superrabatt

Møt legendariske Casa Ferreirinha og få nye favoritter fra Portugals vinregion nummer én. Som abonnent sparer du 245 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fredag er burgerdag. Prøv denne spennende versjonen
Dagens rett
Baconburger med blåmuggost

Fredag er burgerdag. Prøv denne spennende versjonen

I dag er det en saftig hjemmelaget burger med en overraskende smak som står på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skal du virkelig overraske så vel gane som lommebok, gjør du det med denne vinen
Godbiter i pollisten

Skal du virkelig overraske så vel gane som lommebok, gjør du det med denne vinen

Den er intet mindre enn det aller beste vinkjøpet i basis på tvers av alle farger og vinstiler.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her