UKENS DRINK: Ferdigmiksete drinker er kommet for å bli. Disse er så nær det du får i en bar, som mulig
Ukens drink
(Julie H. Amundsen)

Ferdigmiksete drinker er kommet for å bli. Disse er så nær det du får i en bar, som mulig

Prøv en av disse ferdigdrinkene og bli overrasket. Nå du ikke orker å mikse selv eller når du trenger et hendig format for utendørsfesten.

 

Bareksten Gin Spritz by 7F er laget av Stig Barekstens premierte gin og bitter som er blandet med sukker og sitron og så tilsatt kullsyre, under nøye overvåking av ginmesteren og den tidligere bartenderen selv.

Den har bare 5,5 prosent alkohol og er klar til å nytes – uten isbiter. Det er praktisk om festen finner sted ute. Men om du ikke liker å drikke av boksen, kan den selvsagt nytes fra glass som enhver annen spritz.

Her finner du oppskrifter på ulike spritz-drinker

 

Den er i det tørrere og mer seriøse hjørnet, så om du er blant dem som liker drinken litt mindre bitter, er Lervig Yuzu Gin'n'Tonic tingen. Yuzusmaken gir den en litt annen type gin-tonic-karakter og selv om den rent teknisk sett har mindre sukker enn Barekstens utgave, oppleves den søtere. Begge disse drinkene finnes i basis, i henholdsvis 180 og 313 polutsalg.

Det danske kultdestilleriet Empirical Spirits har to ferdigmikset drinker for salg på polet som riktignok må bestilles, men som er vel verd å vente på, for dette er både eksperimentelt, forseggjort og svært velsmakende. Likevel er både Empirical Spirit Can 01 og Empirical Spirit Can 02 mer som alternativer til vin enn som cocktails i klassisk forstand.

 
 

Alkoholen kommer fra rødbeter som er gjæret med belgisk saison-gjær og deretter destillert. Den første boksen inneholder er tilsmakt med kaldbrygget milk oolong-te, saft og destillat av stikkelsbær, te av ristet bjørk samt destillat av granskudd og grapefrukt.

Det har gitt en sammensatt aroma med innslag av litt sevje og brent tre. Den byr på god fruktighet og friskhet samt fin tørrhet fra te-tanninene. Et spennende følge til fermentert og ikke for sterk mat og et alternativ til smaksrik hvitvin.

Den andre boksen har fått smak av skyggekirsebær, solbærskudd, valnøttre og furukongleskudd. Det har gitt en helt annen stil, med fint preg av kirsebærsødme og god mykhet. En veldig kul og smaksrik ikke helt tørr, men likevel frisk ferdigdrink som kan erstatte en lettere rødvin til alt fra pasta, lam, vegetar og ost.

Ingen av dem er tilsatt sukker, så sødmen du føler særlig i den rosa boksen er helt naturlig. Den har dessuten litt mindre alkohol enn den andre.

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Empirical Spirit Can 02

Produsent:
Empirical Spirits
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.330l
Land:
Danmark
Område:
Øvrige
Pris:
87,30 kr
Varenummer:
11868102
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Bareksten Gin Spritz by 7F

Produsent:
7 Fjell Bryggeri
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.330l
Land:
Norge
Område:
Hordaland
Pris:
56,40 kr
Varenummer:
11790202
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Empirical Spirit Can 01

Produsent:
Empirical Spirits
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.330l
Land:
Danmark
Område:
Øvrige
Pris:
86,80 kr
Varenummer:
11868002
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Lervig Yuzu Gin'n'Tonic

Produsent:
Lervig AS
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.330l
Land:
Norge
Område:
Rogaland
Pris:
58,60 kr
Varenummer:
11762502
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen