Ukens drink

Gin-Gin Mule

Slik blir ingefærdrink nummer en enda bedre
Foto: (invizbk)

Slik blir ingefærdrink nummer en enda bedre

I denne versjonen av klassikeren Moscow Mule, er vodkaen byttet ut med gin, så nå har du plutselig enda flere måte å servere alles favorittsprit på.
15 September 2017 - 14:00

Moscow Mule er et resultat av vodkaprodusenten Smirnoffs markedsoffensiv på det amerikanske markedet i mellom- og etterkrigsårene. 

Drinkens navn er inspirert av Smirnoffs Moskva-opprinnelse samt illustrasjonen på kopperkrusene den ble servert i på baren Cock’n Bull i Hollywood. Dette var stjernenes favorittbar etter den andre verdenskrig og mange fikk navnet sitt inngravert på krusene som hang til pynt over bardisken.  

Fortsatt signaliserer kopperkruset Moscow Mule og i hvert fall at det er en ingefærsmakende drink. Denne versjonen med gin er signert en av de fremste nålevende bartenderne, Audrey Aunders. Når ingerfærølet som helst skal være av det godt krydrete slaget, og da er det best å lage det selv, møter gin, blir resultatet en drink med mye smak, men som også er svært forfriskende. 

Slik lager du ingefærølet selv

Gin-Gin Mule drinkoppskrift

Gin-Gin Mule drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Mål opp og bland lime, sukkerlake,ingefærøl og mynte i en shaker. Knus lett sammen (med en barskje eller morter) og tilsett gin og is.

Rist godt og sil over is i highballglass eller et kopperkrus som for en Moscow Mule. Pynt med en kvist mynte, lime eller sitronskive og gjerne en bit kandisert ingefær.
 
Råvare:

Flere drinker med gin

Sendt inn av Audrey Saunders, Pegu, New York

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her