UKENS DRINK: Gin-Gin Mule

Ukens drink Gin-Gin Mule

(Bilde: invizbk)

Slik blir ingefærdrink nummer en enda bedre

I denne versjonen av klassikeren Moscow Mule, er vodkaen byttet ut med gin, så nå har du plutselig enda flere måte å servere alles favorittsprit på.

Moscow Mule er et resultat av vodkaprodusenten Smirnoffs markedsoffensiv på det amerikanske markedet i mellom- og etterkrigsårene. 

Drinkens navn er inspirert av Smirnoffs Moskva-opprinnelse samt illustrasjonen på kopperkrusene den ble servert i på baren Cock’n Bull i Hollywood. Dette var stjernenes favorittbar etter den andre verdenskrig og mange fikk navnet sitt inngravert på krusene som hang til pynt over bardisken.  

Fortsatt signaliserer kopperkruset Moscow Mule og i hvert fall at det er en ingefærsmakende drink. Denne versjonen med gin er signert en av de fremste nålevende bartenderne, Audrey Aunders. Når ingerfærølet som helst skal være av det godt krydrete slaget, og da er det best å lage det selv, møter gin, blir resultatet en drink med mye smak, men som også er svært forfriskende. 

Slik lager du ingefærølet selv

Hvis du vil ha tips om flere slike drinker, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Gin-Gin Mule

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

3 cl
hjemmelaget ingefærdrikk (søt og ganske kryddersterk) eller ginger ale

Fremgangsmåte

Mål opp og bland lime, sukkerlake og mynte i en shaker. Knus lett sammen (med en barskje eller morter) og tilsett gin og is.

Rist godt og sil over is i highballglass eller et kopperkrus som for en Moscow Mule. Pynt med en kvist mynte, lime eller sitronskive og gjerne en bit kandisert ingefær.
 
Råvare:
 
 
 
 

Sendt inn av

Foto: invizbk

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen