Ukens drink
Slik lager du en av The Thiefs mest populære drinker
Foto: (Julie H. Amundsen)

Slik lager du en av The Thiefs mest populære drinker

Med noen enkle, men smarte grep lager du en drink som smaker langt mer enn den ser ut til.
18 September 2016 - 12:45

Denne drinken ser kanskje ut som en negroni, men smaker mye mer og helt annerledes. Hemmeligheten ligger i at de forskjellige ingrediensene er tilført nye smaker.

Å smaksette ulike produkter er noe de fleste vil ha utbytte av å forsøke seg på. Det kan være å tilsette fryste bær til brennevin eller hetvin. Slik skapes en ekstra dimensjon av smaker som gjør det interessant å utvikle nye varianter av klassiske drinker. 

Kaffe og jordbær til frokost

Et godt eksempel på dette er drinken vi laget til restauranten på The Thief, Fru K.  Med The Morning Coffee ønsket vi å skape en lett og forfriskende aperitiff som passet for alle gjester. Det betyr ikke for spritsterk, med elegante smaker som samtidig er forfriskende for smaksløkene.

En typisk London Dry gin som Beefeater 24 passer veldig godt sammen med bær. Valget falt på fryste jordbær. Kaffe og jordbær høres kanskje litt spesielt ut, bortsett fra at det smaker godt til frokost, men den kaffeinfuserte vermuten skaper bitterhet som balanserer drinkens søte elementer som den lyse sjokoladelikøren og hylleblomstlikøren.

Resultatet er blitt en av en veldig frisk og lettdrikkelig cocktail som siden introduksjonen har vært Fru Ks absolutt bestselgende aperitiff.

 Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev    

The Morning Coffee drinkoppskrift

The Morning Coffee drinkoppskrift
Ingredienser

3 cl jordbærinfusert gin
1,5 cl kaffeinfusert tørr vermut
1,5 cl St. Germain
1 cl kakaolikør
Appelsin- eller sitronskall

 

Fremgangsmåte

Fyll et røreglass med is og tilsett ingrediensene. Rør i 20 sekunder. Sil over i et rocksglass med is eller et avkjølt martiniglass. Pynt med sitrusskallet. 

Jordbærinfusert gin:
Fyll 300 gram frosne jordbær i en beholder som tar 1 liter. Fyll på med Beefeater 24. La stå i 24 timer. Sil over i en rengjort flaske.

Kaffeinfusert tørr vermut:
Fyll 1 dl kaffebønner og 1 flaske tørr vermut (f.eks Dolin Vermouth de Chambéry Dry eller Noilly Prat) i en beholder som tar 1 liter. La trekke i fire timer. Sil over i en rengjort flaske. 

Tips:
Du kan bruke andre bær som alternativ til jordbær. 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her