Ukens drink
Slik lager du en av The Thiefs mest populære drinker
Foto: (Julie H. Amundsen)

Slik lager du en av The Thiefs mest populære drinker

Med noen enkle, men smarte grep lager du en drink som smaker langt mer enn den ser ut til.
18 September 2016 - 13:45

Denne drinken ser kanskje ut som en negroni, men smaker mye mer og helt annerledes. Hemmeligheten ligger i at de forskjellige ingrediensene er tilført nye smaker.

Å smaksette ulike produkter er noe de fleste vil ha utbytte av å forsøke seg på. Det kan være å tilsette fryste bær til brennevin eller hetvin. Slik skapes en ekstra dimensjon av smaker som gjør det interessant å utvikle nye varianter av klassiske drinker. 

Kaffe og jordbær til frokost

Et godt eksempel på dette er drinken vi laget til restauranten på The Thief, Fru K.  Med The Morning Coffee ønsket vi å skape en lett og forfriskende aperitiff som passet for alle gjester. Det betyr ikke for spritsterk, med elegante smaker som samtidig er forfriskende for smaksløkene.

En typisk London Dry gin som Beefeater 24 passer veldig godt sammen med bær. Valget falt på fryste jordbær. Kaffe og jordbær høres kanskje litt spesielt ut, bortsett fra at det smaker godt til frokost, men den kaffeinfuserte vermuten skaper bitterhet som balanserer drinkens søte elementer som den lyse sjokoladelikøren og hylleblomstlikøren.

Resultatet er blitt en av en veldig frisk og lettdrikkelig cocktail som siden introduksjonen har vært Fru Ks absolutt bestselgende aperitiff.

 Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev    

The Morning Coffee drinkoppskrift

The Morning Coffee drinkoppskrift
Ingredienser

3 cl jordbærinfusert gin
1,5 cl kaffeinfusert tørr vermut
1,5 cl St. Germain
1 cl kakaolikør
Appelsin- eller sitronskall

 

Fremgangsmåte

Fyll et røreglass med is og tilsett ingrediensene. Rør i 20 sekunder. Sil over i et rocksglass med is eller et avkjølt martiniglass. Pynt med sitrusskallet. 

Jordbærinfusert gin:
Fyll 300 gram frosne jordbær i en beholder som tar 1 liter. Fyll på med Beefeater 24. La stå i 24 timer. Sil over i en rengjort flaske.

Kaffeinfusert tørr vermut:
Fyll 1 dl kaffebønner og 1 flaske tørr vermut (f.eks Dolin Vermouth de Chambéry Dry eller Noilly Prat) i en beholder som tar 1 liter. La trekke i fire timer. Sil over i en rengjort flaske. 

Tips:
Du kan bruke andre bær som alternativ til jordbær. 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her