UKENS DRINK: St. Germain spritz

Ukens drink St. Germain spritz

(Julie H. Amundsen)

Glem Aperol spritz for en stund. Prøv heller denne ekstra sommerlige utgaven

Det som gjør denne drinken så sommerlig elegant og leskende lett er hylleblomstlikøren. Dette kan bli din nye sommerfavoritt.

 St. Germain er en av få hylleblomstlikører på polet, og en favoritt blant bartendere. Både fordi den gir et godt uttrykk for denne aromaen og ikke minst fordi hylleblomst (fortsatt) er en veldig populær ingrediens. Akkurat som spritz, som er den klare folkefavoritten. Spesielt nå i sommervarmen. 

Men denne versjonen er enda mer leskende (og ikke så bitter) enn originalen med Aperol. Jo tørrere prosecco (eller annen boblevin) du bruker, jo bedre blir den. 

Se våre andre oppskrifter på spritz

Du kan også prøve å lage hylleblomstlikør selv - om de fortsatt blomstrer der du er akkurat nå

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

St. Germain Spritz

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

4 cl
St. Germain
8 cl

Fremgangsmåte

Fyll et høyt glass med isbiter. Hell over likøren, så proseccoen og topp med soda. Pynt med sitron- eller appelsinskall.

Råvarer:
St. Germain
prosecco

Sendt inn av

Foto: Julie H. Amundsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen