Ukens drink

Syrin Mimosa

17. mai-frokost? Plukk noen syrinklaser og bruk dem til denne drinken
Foto: (HAAKON HOSETH Very Agency v)

17. mai-frokost? Plukk noen syrinklaser og bruk dem til denne drinken

Den gir akkurat den sommerfølelsen du ønsker nå i mai. Syrinblomster, skikkelig god eplemost samt knusktørr musserende sørger også for feststemningen.
16 Mai 2025 - 11:00

Mimosa tilhører kategorien alkoholsvake drinker siden den lages ved å blande vin med fruktjuice. Derfor er den manges favoritt på brunsjer og lunsjer samt utendørs.

Denne utgaven kan lages på to måter. Enten ved å la syrinblomster kaldtrekke i eplemost over natten - eller ved å lage en syrinsirup. Som er kjekt å ha i kjøleskapet i tiden framover. For lysten på friske og alkoholsvake drinker som denne, kommer garantert til å øke framover. 

Du kan også lage denne drinken med syringsirupen

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Syrin Mimosa drinkoppskrift

Syrin Mimosa drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Eplemost kaldtrukket med syrinblomster:
    Tilsett syrinblomster uten kvist og blader og la kaldtrekke over natten. Syrinene gir mye smak, så her må du prøve deg frem på mengden du liker. 40/60 blomster og eplemost målt i desiliter gir et bra utgangspunkt.
  2. Sil over i et høyt avkjølt glass.
  3. Topp med tørr musserende vin, gjerne naturvin (petnat) eller annen brut nature-vin.
  4. Alternativt:
    Lag en syrinsirup du kan tilsette til drinken. En sirup holder i opp til 4 uker.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Cornelia Øiestad fra Villbrygg og Terje Dybdahl og Martin Gawlyta fra Dialekt Bar på M/S Bjørvika

Vurder oppskriften

Slik lager du enkelt syrinsirup

Slik lager du enkelt syrinsirup

Fremgangsmåte

  1. Skyll blomstene, fjern blader. Kok opp vann og sukker.
  2. Tilsett blomstene og la trekke i ca 5 minutter.
  3. Ta kjelen fra platen og la stå på benken for å avkjøles samtidig som farge- og aromauttrekket maksimeres. Smak underveis.
  4. Når du er fornøyd med smaken, siler du sirupen over i en flaske med kork og oppbevarer den i kjøleskap.

Tips: Prøv den i Gin and tonic

Du kan blant annet bruke den i denne drinken: Syrin Mimosa

Se alle de deilige sirupene du kan lage selv enten til drinken eller i maten

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her