Syrin Mimosa drinkoppskrift
Foto: HAAKON HOSETH Very Agency v

Syrin Mimosa drinkoppskrift

En aromatisk og forfriskende sommerdrink hvor du lager en av ingrediensene selv.

Fremgangsmåte

  1. Eplemost kaldtrukket med syrinblomster:
    Tilsett syrinblomster uten kvist og blader og la kaldtrekke over natten. Syrinene gir mye smak, så her må du prøve deg frem på mengden du liker. 40/60 blomster og eplemost målt i desiliter gir et bra utgangspunkt.
  2. Sil over i et høyt avkjølt glass.
  3. Topp med tørr musserende vin, gjerne naturvin (petnat) eller annen brut nature-vin.
  4. Alternativt:
    Lag en syrinsirup du kan tilsette til drinken. En sirup holder i opp til 4 uker.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Cornelia Øiestad fra Villbrygg og Terje Dybdahl og Martin Gawlyta fra Dialekt Bar på M/S Bjørvika

Forsiden akkurat nå
Genial restemat: Verdens enkleste tapas som kan varieres i det uendelige
Dagens rett
Grillet brød med tomat og hvitløk som i Spania

Genial restemat: Verdens enkleste tapas som kan varieres i det uendelige

Ekte fattigmannskost blir til den lekreste delikatesse med små grep. For denne tapasretten stammer fra en urgammel tradisjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi lakseburgeren et lett smakskick
Dagens rett

Gi lakseburgeren et lett smakskick

Dette er en liten, rask og velsmakende matbit som du med den største enkelhet setter i sammen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dagen derpå blir bedre med dette i magen
Dagens rett
Kentucky Hot Brown Sandwich

Dagen derpå blir bedre med dette i magen

Dessuten får du brukt opp rester fra 17. mai-feiringen. Her er det bare å lesse på, i dag er "mer er mer" som gjelder.

Les hele saken