Ukens drink

Zilber Zip espressococktail

Prøv cocktail som dessert - denne er perfekt

Prøv cocktail som dessert - denne er perfekt

Kombinasjonen av kaffelikør, espresso, ananas og oransjevin gir en uvanlig og ikke minst spennende cocktail som erstatter både dessert og avec.
Aase E. Jacobsen
09 Oktober 2020 - 13:00

Kaffebarer i England serverer i motsetning til i Norge, også alkoholholdige kaffedrinker, og under koronatiden har flere nye kreasjoner kommet til. Som ukens drink, Zilber Zip. Mannen bak denne nyskapende vrien på drinkklassikeren espresso cocktail er Will Pitts som driver kaffebaren Fort's Cafe i Margate som er en kystby i Sørøst-England. 

I denne byen har espressococktail fått sin egen festival

Han er dessuten ambassadør for den meksikanske kaffelikøren Kahlúa, og eksperimenterer derfor mye med akkurat denne ingrediensen. Til Zilber Zip har han bygget videre på likørens opprinnelse og mikser den med tepache som er en meksikansk tradisjon, for det meste hjemmelaget. Og det kan også du gjøre.

Her finner du oppskriften på tepache

Pulque er en annen meksikansk tradisjon

Her finner du andre drinkoppskrifter med Kahlua

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - få vårt gratis nyhetsbrev 

Zilber Zip espressococktail

Zilber Zip espressococktail

Fremgangsmåte

  1. Ha ingrediensene i en shaker med is og rist godt. Hell over i et cocktailglass.
  2. For ekstra effekt kan du pynte utsiden av glasset med en blanding av melis og sukker (eller svært finkornet sukker).

Tips:
I originalen brukes ananas-tepache som er et meksikansk brygg laget av fermentert  ananas. Dette er ikke et kommersielt produkt, men du kan lage det selv - eller erstatte den med ananasjuice. 

Slik lager du tepache selv

Oransjevin er en begrenset, men voksende kategori av vin i polhyllene. Denne finnes i mange polutsalg

Tips:
Server sorbet ved siden for maksimal dessertopplevelse. 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Will Pitts for Pernod-Richard Norge

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her