UKENS KAKE: Denne kaken vil overraske deg, og det er ikke på grunn av pynten

Ukens kake Sjokoladekake med søtpotetglasur

(Ina-Janine Johnsen)

Denne kaken vil overraske deg, og det er ikke på grunn av pynten

Den har nemlig litt uvanlige ingredienser til en sjokoladekake å være. Men smaken er det ingenting i veien med, heller tvert om.

Denne kaken som er kreert av den kjente kakebloggeren Ina-Janine Johnsen til en  i konkurranse med tema sunnere festkaker i regi av Opplysningskontoret for brød og korn. De sunnere ingrediensene er grovere mel, rapsolje og søtpotet. Det gir en annen smak enn hva du vanligvis forventer av en sjokoladekake, men du kommer til å bli positivt overrasket. 

Se våre andre oppskrifter på sjokoladekake

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Sjokoladekake med søtpotetglasur

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

Kakebunn:
200 g
75 g
0.5 ts
2 stk
Fyll:
Glasur:

Fremgangsmåte

Begynn med glasuren. Bruk en gaffel til å lage hull i søtpotetene. Sett dem i en ildfast form og stek søtpotetene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 1 time til de er myke.

Skrell vekk skallet og mål opp 500 g søtpotet mens de fortsatt er varme. Ha den varme søtpoteten i en hurtigmikser og kjør til glatt. Ha grovhakket sjokolade i den varme søtpotetmosen og kjør til sjokoladen har smeltet og du har en glatt glasur. Sett til side.

Lag kakebunnene. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen melk, rapsolje og egg og bland det inn i den tørre melblandingen. Hell varm kaffe i kakerøren og bland forsiktig. Fordel røren i to smurte kakeformer på 20 cm.

Stek kakebunnene midt i ovnen ved 180 °C i 35 – 40 minutter. Test med en kakepinne om de er ferdig stekt. Avkjøl på rist.

Montering:
Velg kakebunnen som har penest form på toppen. Skjær toppen av den andre kaken slik at den blir helt rett, og sett den på et kakefat med skåret side opp. Fordel bringebærsyltetøy på den nederste bunnen. Fordel deretter 1/3 av glasuren over syltetøyet og sett den andre kakebunnen på toppen. Smør resten av glasuren på sidene og toppen.

Pynt med spiselige blomster og bær. 

Oppskriften er laget av Ina-Janine Johnsen fra bloggen Mat på Bordet i forbindelse med konkurransen #SunnereFestkake2018

Vil du lage en annen sjokoladekake finner du mange her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Ina-Janine Johnsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen