UKENS KAKE: Fersk fiken smaker himmelsk i en kake som denne
Ukens kake

Fersk fiken smaker himmelsk i en kake som denne

Prøv denne kombinasjonen av fersk fiken og eggekrem og bli overbevist.

Det er ikke lenger noen sesong for fersk fiken for de importeres fra både den sørlige og nordlige halvkule – og året rundt.

Men fersk fiken har veldig kort holdbarhet, det er nok derfor vi tradisjonelt har måttet nøye oss med den tørkete versjonen, så det gjelder å bruke den med en gang den er kjøpt inn.

Se alle våre oppskrifter med fiken

Selv om fersk fiken smaker veldig godt sammen med salte matvarer som ost og spekemat, egner den seg også veldig godt i en søt terte som denne.

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev

Fikenterte

Antall porsjoner

8-10

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

Tertebunn
60 g
85 g
0.5 stk
Vaniljekrem
6 dl

Fremgangsmåte

Tertebunn:
Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frø med en liten spiss kniv. Riv skall av sitron (kun det gule). Ha vaniljefrø og sitronskall i en food-prosessor sammen med mel, melis og smør og kjør det raskt sammen. Tilsett egg og kjør til deigen er passe samlet. Hell deigen over på kjøkkenbenken og kna den godt sammen. Pakk den i plast og sett kaldt i minimum 20 minutter.

Kjevle ut deigen mellom to bakepapirark til en leiv som er 2-3 mm tykk, ta bort bakepapiret og kle en paiform, 22 cm i diameter. Skjær vekk overflødig deig, prikk bunnen med en gaffel og sett formen kaldt i 10 minutter. Terten stekes på 180 °C til den har fått en gyllen og fin farge, ca. 12 minutter. Avkjøl.

Vaniljekrem:
Del vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene, ha dem i en kjele sammen med oppklipte gelatinplater, melk, eggeplommer, sukker og maisstivelse. Har du ikke vaniljestang kan du bruke 1 ts vaniljesukker per vaniljestang.

Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpfri.

Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens. Avkjøl.

Pisk kremfløte stiv og vend den sammen med den avkjølte eggekremen.

 

Siste finish:
Del fiken i båter. Bre vaniljekrem utover i den stekte tertebunnen. Legg fikenbåter på toppen. Ha på honning rett før servering.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen