Ukens vin
At 20 år gammel bordeaux til 149,90 er et kupp, er lett å forstå

At 20 år gammel bordeaux til 149,90 er et kupp, er lett å forstå

Når den i tillegg er så innbydende og fortsatt holdbar som denne, er det ekstra hyggelig.
Aase E. Jacobsen
06 November 2018 - 13:45

Ch. Barreyre finnes nå i tre ulike årganger som sendes ut etter hvert som lageret tømmes, først 1999, så 1998 og til slutt 1994. Denne vinen finnes nemlig ikke i ubegrenset antall. Mens 1999 og 1998 er gode årganger i Bordeaux, er 1994 litt svakere, noe som gir seg utsalg i en litt slankere stil for Barreyre i denne utgaven. Men altså likevel en vin med mye liv selv etter 24 år.

 

Ch. Barreyre er et såkalt petit chateau som det finnes tusenvis av i Bordeaux, det er selve grunnfjellet i denne omfangsrike regionen som er mest kjent for sine toppslott. Nå når prisene på disse er blitt så høye at de færreste kan unne seg en flaske mer enn en gang i året, enn si en gang i livet, er det godt at det finnes prisgunstige alternativer.

At det også finnes så vellagret vin, skyldes dels at etterspørselen etter slik bordeauxvin har vært liten de siste tiårene, og dels at mange produsenter sørger for å ha et lite lager. De typiske bordeauxslottene har ikke uventet gode lagringsforhold all den tid de ble bygget på en tid da tykke steinvegger sørget for perfekt kjellertemperatur.

Ch. Barreyre er et slikt lite slott, som du kan se av etiketten. Det ble oppført i 1774 av Nicolas Barreyre, av borgerlig og ikke adelig bakgrunn, derfor overlevde familien og dens eiendommer revolusjonen i 1792. Beliggenheten er i Macau, som ligger innen Haut Médoc-appellasjonen, på grensen til Margaux. Men siden den ligger helt nede ved Gironde-elven har den mer leire og mindre grus, hvilket gjør at den bærer Bordeaux Superieur og ikke Haut Médoc på etiketten.

Derfor har den også merlot som hoveddrue. Den tidlig-modnende merlotdruen trives godt i det kjøligere leirjordsmonnet enn eksempelvis den senere modnende cabernet sauvignon som er hoveddruen i Margaux og store deler av Médoc.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

  • Produsent:
    Ch. Barreyre
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    213.30 kr
    Varenummer:
    10353201
    84 POENG
    Ch. Barreyre
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her