UKENS VIN: Denne rieslingen klarer du ikke si nei til
Ukens vin

Denne rieslingen klarer du ikke si nei til

Den er både solid håndverk og veldig prisgunstig. Den finnes sågar i en enda billigere versjon.

 

Wageck Tertiär Riesling Trocken 2016 er en herlig riesling og en veldig god representant for 2016-årgangens fristende frukt. Samtidig som den bærer preg av å være laget av druer fra et sterkt jordsmonn. Det forteller navnet Tertiär alt om. Jordsmonnet i vinmarkene i Bisserheim i Pfalz hvor Weingut Wageck holder til, er nemlig kalkstein fra tertiærtiden, altså den opprinnelig tredje perioden av jordas levetid, mellom ca 2 og 65 millioner år. Det er gjerne et jordsmonn med mye fossiler av sjødyr, men som er yngre enn det i eksempelvis Chablis. Den resulterende vinen har en tydelig saltpreget ettersmak som også kan stamme fra det seks måneder lange opphold på bunnfallet etter gjæringen.

 

Fra samme produsent kommer også en virkelig billig riesling, Wageck Kalkstein Riesling Trocken 2016, som er enklere enn den andre men fruktig og leskende med fin syrefriskhet. En super vin når pris betyr alt. Begge vinene er utstyrt med praktisk skrukork.

Bak disse vinene står to brødre, Frank og Thomas Pfaffmann, som har tatt mål av seg å fornye den tradisjonsrike familieeiendommen og de tilhørende vinene. Forsmaken de to nevnte vinene har gitt, lover godt for framtiden. Og det er faktisk helt andre druer enn riesling som er deres satsingsområde. Chardonnay og pinot noir (spätburgunder) står for 60 prosent av det dyrkete arealet.

Her kan lese mer om hvordan burgunddruene gjør det i Pfalz

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Wageck Kalkstein Riesling Trocken 2019

Produsent:
Weing. Wageck-Pfaffmann
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Pris:
139,90 kr
Varenummer:
7638501
82 Poeng
Les smaksnotatene »

Wageck Tertiär Riesling Trocken 2018

Produsent:
Weing. Wageck-Pfaffmann
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
7638801
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen