Ukens vin
Denne rieslingen klarer du ikke si nei til

Denne rieslingen klarer du ikke si nei til

Den er både solid håndverk og veldig prisgunstig. Den finnes sågar i en enda billigere versjon.
Aase E. Jacobsen
22 August 2017 - 13:45
 

Wageck Tertiär Riesling Trocken 2016 er en herlig riesling og en veldig god representant for 2016-årgangens fristende frukt. Samtidig som den bærer preg av å være laget av druer fra et sterkt jordsmonn. Det forteller navnet Tertiär alt om. Jordsmonnet i vinmarkene i Bisserheim i Pfalz hvor Weingut Wageck holder til, er nemlig kalkstein fra tertiærtiden, altså den opprinnelig tredje perioden av jordas levetid, mellom ca 2 og 65 millioner år. Det er gjerne et jordsmonn med mye fossiler av sjødyr, men som er yngre enn det i eksempelvis Chablis. Den resulterende vinen har en tydelig saltpreget ettersmak som også kan stamme fra det seks måneder lange opphold på bunnfallet etter gjæringen.

 

Fra samme produsent kommer også en virkelig billig riesling, Wageck Kalkstein Riesling Trocken 2016, som er enklere enn den andre men fruktig og leskende med fin syrefriskhet. En super vin når pris betyr alt. Begge vinene er utstyrt med praktisk skrukork.

Bak disse vinene står to brødre, Frank og Thomas Pfaffmann, som har tatt mål av seg å fornye den tradisjonsrike familieeiendommen og de tilhørende vinene. Forsmaken de to nevnte vinene har gitt, lover godt for framtiden. Og det er faktisk helt andre druer enn riesling som er deres satsingsområde. Chardonnay og pinot noir (spätburgunder) står for 60 prosent av det dyrkete arealet.

Her kan lese mer om hvordan burgunddruene gjør det i Pfalz

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her