Ukens vin
Denne roseen er akkurat så forførende deilig som dette bildet uttrykker

Denne roseen er akkurat så forførende deilig som dette bildet uttrykker

Spanske Excellens er en seriøs fruktbombe som ikke bare sjarmerer, men også fungerer veldig godt på matbordet.
Aase E. Jacobsen
10 Juli 2018 - 13:45

Marqués de Cáceres Excellens Rosé 2017 koster mye mindre enn roseviner i samme kvalitetssjikt, for dette er seriøse rosa dråper. En vin som bærer det noe pretensiøse navnet med bravur.

Den er bare veldig god – litt slik at du ikke finner ordene, bare har lyst til å ta en slurk til. Og i 2017-årgang er den bedre enn noen gang, synes jeg i alle fall.

Den kommer fra den velkjente spanske bodegaen Marqués de Cáceres som har et veldig godt lag med rosevin, for deres Marqués de Cáceres Rosado 2017 var i mange år, og lenge før rosebølgen skyllet over Europa, et sikkert valg, både fordi du fikk en frisk og god rose som kunne nytes til mat, og ikke minst har den alltid vært gunstig priset. Med Excellens tar Cristina Forner Vives (og hennes vinmakerteam) sin rosevinkompetanse et steg videre.

Les mer om hvordan denne roseen ble til

Marqués de Cáceres henter garnacha- og tempranillodruene til denne roseen fra sine høyest beliggende vinmarker, ved 550 m.o.h og høyere. Det gjøres for å sikre friskhet i den endelige vinen.

Høytliggende vinmarker ved Cenicero er en av hemmelighetene bak denne roseen.

Et annet grep er å plukke druene veldig tidlig om morgenen, og før de er overmodne. Siden druene dermed er mindre og har et mindre forhold mellom druesaft og -skall, er uttrekkstiden veldig kort. Derav den lyse rosafargen, men den har likevel tilstrekkelig med rød fruktkarakter til at den ikke smaker som en hvitvin.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Selvsagt kan du nytes denne roseen på bassengkanten, men den kommer enda bedre til sin rett på matbordet. Foto: GorgBlau

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Plukkfisk er den reneste festmaten
Dagens rett

Plukkfisk er den reneste festmaten

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her