UKENS VIN: Denne roseen er akkurat så forførende deilig som dette bildet uttrykker
Ukens vin

Denne roseen er akkurat så forførende deilig som dette bildet uttrykker

Spanske Excellens er en seriøs fruktbombe som ikke bare sjarmerer, men også fungerer veldig godt på matbordet.

Marqués de Cáceres Excellens Rosé 2017 koster mye mindre enn roseviner i samme kvalitetssjikt, for dette er seriøse rosa dråper. En vin som bærer det noe pretensiøse navnet med bravur.

Den er bare veldig god – litt slik at du ikke finner ordene, bare har lyst til å ta en slurk til. Og i 2017-årgang er den bedre enn noen gang, synes jeg i alle fall.

Den kommer fra den velkjente spanske bodegaen Marqués de Cáceres som har et veldig godt lag med rosevin, for deres Marqués de Cáceres Rosado 2017 var i mange år, og lenge før rosebølgen skyllet over Europa, et sikkert valg, både fordi du fikk en frisk og god rose som kunne nytes til mat, og ikke minst har den alltid vært gunstig priset. Med Excellens tar Cristina Forner Vives (og hennes vinmakerteam) sin rosevinkompetanse et steg videre.

Les mer om hvordan denne roseen ble til

Marqués de Cáceres henter garnacha- og tempranillodruene til denne roseen fra sine høyest beliggende vinmarker, ved 550 m.o.h og høyere. Det gjøres for å sikre friskhet i den endelige vinen.

Høytliggende vinmarker ved Cenicero er en av hemmelighetene bak denne roseen.

Et annet grep er å plukke druene veldig tidlig om morgenen, og før de er overmodne. Siden druene dermed er mindre og har et mindre forhold mellom druesaft og -skall, er uttrekkstiden veldig kort. Derav den lyse rosafargen, men den har likevel tilstrekkelig med rød fruktkarakter til at den ikke smaker som en hvitvin.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Selvsagt kan du nytes denne roseen på bassengkanten, men den kommer enda bedre til sin rett på matbordet. Foto: GorgBlau

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Marqués de Cáceres excellens Rosé 2019

Produsent:
Unión Viti-Vinicola
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Rioja
Pris:
155,00 kr
Varenummer:
1799201
85 Poeng
Les smaksnotatene »

  

Marqués de Cáceres Rosado 2019

Produsent:
Unión Viti-Vinicola
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Rioja
Pris:
134,90 kr
Varenummer:
761201
84 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen