Ukens vin
Denne vinen er et usannsynlig godt kjøp

Denne vinen er et usannsynlig godt kjøp

129 kroner er latterlig billig for denne vinen som er laget av best tenkelig frukt.
Aase E. Jacobsen
26 September 2017 - 13:45
 

Costadoro Lo Puro 2015 er nemlig laget akkurat slik seriøse viner som koster mange tiere mer blir framstilt. Det betyr økologisk dyrket druemateriale, ingen tilsetning av gjær, ei heller svovel, verken i mosten eller før tapping. Årsaken til den lave prisen er at vinen kun er gjæret og modnet i ståltank, ingen kostbare eikefat, og ikke minst at vinmarkene ennå ikke er sertifisert økologisk. Dessuten er den en IGP Marche Rosso, selv om den egentlig er en deklassifisert Rosso Piceno DOC.

Det du får er en utrolig innsmigrende vin med veldig deilig moden mørk frukt, fin friskhet, god jordsmonnskarakter og lett tanninbitt. Akkurat nok til å møte høstlige lammeretter, pasta eller gode retter med grønnsaker.

Bak denne vinen og varemerket Costadoro står Walter og Massimiliano Bartolomei som har flere vingårder i Marche og Abruzzo. Til sammen råder de over 700 hektar. I samtlige vinmarker praktiseres økologisk eller biodynamisk dyrking. Det forteller en del om at dette området var tidlig ute med å droppe bruken av kjemi i vinmarkene. 

Fra vinmarkene som Costadoro Lo Puro får druene fra. 

Herfra kommer også en av de første sertifiserte økologiske vinene på polet

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

  • Produsent:
    Soc. Agr. Costadoro
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Italia Italia
    Område:
    Marche
    Pris:
    194.90 kr
    Varenummer:
    7822101
    83 POENG
    Costadoro Lo Puro
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her