Ukens vin
Det er nå du skal kjøpe påskeboksene – disse er knallgode

Det er nå du skal kjøpe påskeboksene – disse er knallgode

Så er det en solid burgunderprodusent som står bak og innholdet er det samme som du må betale  200 kroner flasken for. Så her er det penger å spare samtidig som du sparer og miljøet også.
Aase E. Jacobsen
24 Mars 2020 - 13:45
 
Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

Dom. La Pascerette des Vignes Bourgogne Pinot Noir 2018 er en drøm av en boksvin og en deilig pinot noir med leskende 2018-frukt i form av kirsebær og skogsbær. En vin som har vokst på å hvile i ståltankene og fatene hos produsenten siden første tapping i fjor sommer.

Det er også en vin som kommer til å skape mye glede, også uavhengig av hvilken tid vi befinner oss i akkurat nå. Den er nemlig utmerket til å følge en lang rekke retter som pasta, lam, vegetar og når du bare er fysen på noe godt.

 

Den er ikke den billigste boksen, men så er den laget på like samvittighetsfulle måte som all annen vin hos Dom. La Pascerette. Det innebærer håndplukkede druer, gjæring med druenes egne gjærsopper og minimal inngripen. Sammenlignet med flaskeutgaven sparer du faktisk en drøy 50-lapp (pr 75 cl). Og ikke minst spares miljøet ved at fire glassflasker erstattes av en plastpose og kartong.

Les om denne produsenten og hvor druene kommer fra her

Flaskeutgaven er i 2016-årgang. Selv om den er enda mer åpen, kan den trygt lagres videre i noen år. Den byr faktisk på ekstra god pinot noir-valuta siden den er blant de aller rimeligste Mâcon-rødvinene på polet i dag.

 
 

Samme filosofi gjelder for produsentens chardonnay-er. Boksutgaven Dom. La Pascerette des Vignes Mâcon Milly-Lamartine Chardonnay 2018 er knallgod gitt dette formatet og prissjiktet. Den har fin mineralsk, saltaktig karakter som blander seg godt med fine epletoner, elegant og stofflig med en viss kompleksitet. En lekkerbisken til chardonnaykos når som helst i løpet av uka, og ikke minst et godt følge til retter med så vel sjømat som vegetar.

Flaskeversjonen er fortsatt i 2016-årgang og det gir mulighet til å oppleve en litt mer utviklet, men innsmigrende karaktersterk og fortsatt holdbar hvitvin som altså byr på samme supre vinvaluta som den røde.

2018 og 2016 er begge gode årganger, om enn veldig forskjellige. 2018 bød på problemfrie forhold, bortsett fra høye temperaturer og tørke i juli/august. 2016 var året som mest forbindes med hagl og storm, men som til slutt ga viner med god konsentrasjon.  

Innhøstning hos Domaine La Pascelette.

Merk vinen som favoritt og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her