Ukens vin
Det er nå du skal kjøpe påskeboksene – disse er knallgode

Det er nå du skal kjøpe påskeboksene – disse er knallgode

Så er det en solid burgunderprodusent som står bak og innholdet er det samme som du må betale  200 kroner flasken for. Så her er det penger å spare samtidig som du sparer og miljøet også.
Aase E. Jacobsen
24 Mars 2020 - 13:45
 
Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

Dom. La Pascerette des Vignes Bourgogne Pinot Noir 2018 er en drøm av en boksvin og en deilig pinot noir med leskende 2018-frukt i form av kirsebær og skogsbær. En vin som har vokst på å hvile i ståltankene og fatene hos produsenten siden første tapping i fjor sommer.

Det er også en vin som kommer til å skape mye glede, også uavhengig av hvilken tid vi befinner oss i akkurat nå. Den er nemlig utmerket til å følge en lang rekke retter som pasta, lam, vegetar og når du bare er fysen på noe godt.

 

Den er ikke den billigste boksen, men så er den laget på like samvittighetsfulle måte som all annen vin hos Dom. La Pascerette. Det innebærer håndplukkede druer, gjæring med druenes egne gjærsopper og minimal inngripen. Sammenlignet med flaskeutgaven sparer du faktisk en drøy 50-lapp (pr 75 cl). Og ikke minst spares miljøet ved at fire glassflasker erstattes av en plastpose og kartong.

Les om denne produsenten og hvor druene kommer fra her

Flaskeutgaven er i 2016-årgang. Selv om den er enda mer åpen, kan den trygt lagres videre i noen år. Den byr faktisk på ekstra god pinot noir-valuta siden den er blant de aller rimeligste Mâcon-rødvinene på polet i dag.

 
 

Samme filosofi gjelder for produsentens chardonnay-er. Boksutgaven Dom. La Pascerette des Vignes Mâcon Milly-Lamartine Chardonnay 2018 er knallgod gitt dette formatet og prissjiktet. Den har fin mineralsk, saltaktig karakter som blander seg godt med fine epletoner, elegant og stofflig med en viss kompleksitet. En lekkerbisken til chardonnaykos når som helst i løpet av uka, og ikke minst et godt følge til retter med så vel sjømat som vegetar.

Flaskeversjonen er fortsatt i 2016-årgang og det gir mulighet til å oppleve en litt mer utviklet, men innsmigrende karaktersterk og fortsatt holdbar hvitvin som altså byr på samme supre vinvaluta som den røde.

2018 og 2016 er begge gode årganger, om enn veldig forskjellige. 2018 bød på problemfrie forhold, bortsett fra høye temperaturer og tørke i juli/august. 2016 var året som mest forbindes med hagl og storm, men som til slutt ga viner med god konsentrasjon.  

Innhøstning hos Domaine La Pascelette.

Merk vinen som favoritt og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe
Dagens rett

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe

I denne suppa trenger du kraft av rekeskall - eller ferdig skalldyrkraft fra fryser eller butikk. Mektig godt smaker den.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle
Dagens rett

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle

Kylling Marengo er faktisk så gammel oppskrift som fortsatt fungerer utmerket. Den var altså en keiser verdig. Og et klassisk eksempel på "man tager, det man haver".

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når du serverer medisterpølse på denne måten, må du lage stor porsjon med solbærdip
Dagens rett

Når du serverer medisterpølse på denne måten, må du lage stor porsjon med solbærdip

Julematen er i butikkene allerede. Da passer det fint å prøve noen nye kombinasjoner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her