Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Ukens vin
Det er nå du skal kjøpe påskeboksene – disse er knallgode

Det er nå du skal kjøpe påskeboksene – disse er knallgode

Så er det en solid burgunderprodusent som står bak og innholdet er det samme som du må betale  200 kroner flasken for. Så her er det penger å spare samtidig som du sparer og miljøet også.
Aase E. Jacobsen
24 Mars 2020 - 14:45
 
Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

Dom. La Pascerette des Vignes Bourgogne Pinot Noir 2018 er en drøm av en boksvin og en deilig pinot noir med leskende 2018-frukt i form av kirsebær og skogsbær. En vin som har vokst på å hvile i ståltankene og fatene hos produsenten siden første tapping i fjor sommer.

Det er også en vin som kommer til å skape mye glede, også uavhengig av hvilken tid vi befinner oss i akkurat nå. Den er nemlig utmerket til å følge en lang rekke retter som pasta, lam, vegetar og når du bare er fysen på noe godt.

 

Den er ikke den billigste boksen, men så er den laget på like samvittighetsfulle måte som all annen vin hos Dom. La Pascerette. Det innebærer håndplukkede druer, gjæring med druenes egne gjærsopper og minimal inngripen. Sammenlignet med flaskeutgaven sparer du faktisk en drøy 50-lapp (pr 75 cl). Og ikke minst spares miljøet ved at fire glassflasker erstattes av en plastpose og kartong.

Les om denne produsenten og hvor druene kommer fra her

Flaskeutgaven er i 2016-årgang. Selv om den er enda mer åpen, kan den trygt lagres videre i noen år. Den byr faktisk på ekstra god pinot noir-valuta siden den er blant de aller rimeligste Mâcon-rødvinene på polet i dag.

 
 

Samme filosofi gjelder for produsentens chardonnay-er. Boksutgaven Dom. La Pascerette des Vignes Mâcon Milly-Lamartine Chardonnay 2018 er knallgod gitt dette formatet og prissjiktet. Den har fin mineralsk, saltaktig karakter som blander seg godt med fine epletoner, elegant og stofflig med en viss kompleksitet. En lekkerbisken til chardonnaykos når som helst i løpet av uka, og ikke minst et godt følge til retter med så vel sjømat som vegetar.

Flaskeversjonen er fortsatt i 2016-årgang og det gir mulighet til å oppleve en litt mer utviklet, men innsmigrende karaktersterk og fortsatt holdbar hvitvin som altså byr på samme supre vinvaluta som den røde.

2018 og 2016 er begge gode årganger, om enn veldig forskjellige. 2018 bød på problemfrie forhold, bortsett fra høye temperaturer og tørke i juli/august. 2016 var året som mest forbindes med hagl og storm, men som til slutt ga viner med god konsentrasjon.  

Innhøstning hos Domaine La Pascelette.

Merk vinen som favoritt og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gult er fortsatt kult og sammen med grønt vårens farge - her får du alt i en og samme munnfull
Ukens kake
Sitronostekake med mangocurd og pistasjebunn

Gult er fortsatt kult og sammen med grønt vårens farge - her får du alt i en og samme munnfull

Søtt, syrlig og kaldt i skjønn forening med seig nøttebunn. Det blir vanskelig å holde fingrene unna.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse vinene vil italienerne helst ha for seg selv
Godbiter i pollisten

Disse vinene vil italienerne helst ha for seg selv

Men disse sommelierfavorittene finnes altså et tastetrykk unna, og vil garantert by på mye god vinopplevelse.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her