UKENS VIN: Inni denne pappen finnes utrolig god vin
Ukens vin

Inni denne pappen finnes utrolig god vin

Den hvite er laget av chardonnaydruer og den røde av gamaydruer, begge fra Sør-Burgund-appellasjonen Mâcon.

Dom. La Pascerette des Vignes Mâcon Milly-Lamartine Chardonnay 2016 kommer enda mer bestemt fra Mâcon Milly-Lamartine som er en av i mange landsbynavn som kan erstatte ordet Villages i Mâcon Villages som igjen er hakket over «vanlig» Mâcon. Mens Pouilly, Vinzelles og Loche er de mest kjente, er det sjeldnere å se Milly-Lamartine på etiketten, i øyeblikket er det bare en produsent herfra på polet. Og det holder for Dom. La Pascerette lager riktig så gode viner, og med 2016-årgangen formelig skinner deres hvitvin som foreløpig bare finnes i boksversjon.

Gamay har stor druer som pinot noir, men mindre klaser.

Og en riktig så vellykket sådan takket være en årgang som sikret god friskhet i druene og en produsent som jobber godt i vinmarken. Derfor føles denne boksvinen riktig så luksuriøs sammenlignet med mange andre i dette formatet. Og den gjør derfor samme jobb som en hvilken som helst god flaskevin fra denne delen av Burgund. Det betyr altså fra grillet sjømat via pasta, kylling og vegetar.

Den røde har et like langt navn, Dom. La Pascerette des Vignes Macon Milly-Lamartine Gamay 2017, men er altså laget av gamay, druen som mest forbindes med Beaujolais og Coteaux Bourguignons, men som på grunn av underskudd på pinot noir (og generelt høyere kvalitet) er blitt riktig så populær. I boksversjon fungerer den helt utmerket. Den er nemlig både deilig med bløt fruktighet og bra friskhet. En super matvin til både kylling, pasta og vegetar.

Innhøstning hos Domaine Pascelette.

Dom. La Pascerette er en ganske så fersk vingård som lanserte sin første vin i 2014 Céline Robergeot-Cienk. Hun har 3,5 hektar med vinmarker og 11 hektar med beitemarker for sauene sine. 2016 og 2017 er derfor fjerde og femte årgang. Vinmarksarelaet fordeler seg på 1,9 hektar chardonnay, hvorav en parsell har 100 år gamle vinstokker. 1,7 hektar er gamayplanter som er mer enn 60 år gamle og 0,85 hektar pinot noir. Vinmarkene er øst-sørøstvendte hvilket er gunstig for druer hvor syrefriskhet er ønsket. Vingården ligger i Lamartinien-dalen som igjen har gitt navn til vinlandsbyen.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Dom. La Pascerette des Vignes Mâcon Milly-Lamartine Chardonnay 2017

Produsent:
Dom. La Pascerette des Vignes
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
3.000l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
589,00 kr
Varenummer:
10274906
88 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Dom. La Pascerette des Vignes Macon Milly-Lamartine Gamay 2017

Produsent:
Dom. La Pascerette des Vignes
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
3.000l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
589,00 kr
Varenummer:
10274706
84 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen