UKENS VIN: Dette er boksvinen for deg som helst velger flaske
Ukens vin
(Bilde: )

Dette er boksvinen for deg som helst velger flaske

Denne sørfranske boksvinen er laget av biodynamisk dyrkete druer, naturlig framstilt og helt tørr.

Marc Kreydenweiss Les Grimaudes kunne like godt vært en flaskevin for den holder veldig høy kvalitet. Så kommer den da også fra en vinprodusent som var en av pionerene innen biodynamisk vinframstilling i Alsace og som tok denne filosofien med seg da de ekspanderte til Sør-Frankrike og vingården Domaine des Perrières.

Les mer om hvordan Kreydenweiss jobber her

Det smaker imidlertid lite Alsace av denne vinen. Derimot har den en veldig god sørfransk karakter som innebærer stor mykhet, jordsmonn og moden mørkere bærfrukt takket være druemiksen carignan og grenache. En deilig munnfull som fungerer veldig godt på matbordet, til lam, vilt og senhøstlig grilling. I tillegg har den et positivt naturvinpreg som betyr en touch av stall og åpen, svakt oksidativ karakter.

 

Men Kreydenweiss er ikke en naturvinprodusent og bruker litt svovel ved tapping. Gjæringen finner sted uten tilsetting av gjær i sementtanker. Ellers er vinen laget som om den skulle vært tappet i flaske med åtte måneders modning i store og små brukte fat.  

Karaffel og lett avkjølt

Fra samme vingård kommer også to flaskeviner laget etter samme prinsipper, men av andre druer. Ansata Syrah er fortsatt å få i 2011, som nå nok er modnere enn da jeg smakte den for tre år siden. Ka laget av carignan, også den i 2011, opplevdes litt vel stall- og eikepreget sist jeg smakte den, og dermed ikke like frisk som de to andre.

 

Felles for disse vinene er imidlertid at de tjener på å helles i karaffel og ikke serveres varmere enn 15 grader. Da kommer frukten enda bedre fram.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Emmanuelle og Marc Kreydenweiss.

 

Marc Kreydenweiss Les Grimaudes 2015

Produsent:
Marc Kreydenweiss
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
3.000l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Sør
Pris:
399,50 kr
Varenummer:
5487006
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen