Ukens vin
Dette er den beste rosevinboksen

Dette er den beste rosevinboksen

I juli kom annenhver slurk rosevin fra en boks, ifølge Vinmonopolet. Det betyr at det står mange bokser i landets kjøleskap. Vil du makse rosevinsmaken fra boks, velger du denne.
Aase E. Jacobsen
26 August 2020 - 13:35
  Foto: The_Tramp

Ricardelle Handmade Syrah Rosé 2019 har både sødmefylt fyldig frukt som resultat av årgangen, og mye karakter, fra vokststedet, og skiller seg dermed ut fra de fleste rosa boksviner. Den er derfor mer laget som matvin enn å nytes under en parasoll i solsteiken. Ikke for det, den kan med stor suksess serveres i romslige glass på verandaen en mørk og kjølig augustkveld all den tid den har bra med rødvinspreg og mykhet.

Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

Den finnes i mange polutsalg, i 80 butikker, så det er bare å sjekke ditt nærmeste, eller bestille.

Rødvinspreget kommer dels av at den er laget av druen syrah og er fra Sør-Frankrike, hvor druene blir fullmodne. Bak vinen står en produsent som jobber på en helt annen måte enn de fleste andre i området. Derfor smaker den også helt annerledes enn de sørfranske Provence-roséer, fargen er langt dypere, og frukten fyldigere, rundere og åpnere som kan forklares ved at den tilsettes lite svovel.

De fleste rosevinprodusenter er livredde for å utsette vinen for oksygen, de bruker derfor mer svovel, gjærer med selektert gjær ved veldig lave temperaturer som ofte gir en litt dropsaktig fruktkarakter. Lett å drikke og lett å glemme. Men denne er altså laget med en helt annen filosofi.

Her kan du lese mer om hvorfor denne produsenten lykkes så godt med blant annet denne rosevinen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her