Ukens vin
Dette er den beste rosevinboksen

Dette er den beste rosevinboksen

I juli kom annenhver slurk rosevin fra en boks, ifølge Vinmonopolet. Det betyr at det står mange bokser i landets kjøleskap. Vil du makse rosevinsmaken fra boks, velger du denne.
Aase E. Jacobsen
26 August 2020 - 14:35
  Foto: The_Tramp

Ricardelle Handmade Syrah Rosé 2019 har både sødmefylt fyldig frukt som resultat av årgangen, og mye karakter, fra vokststedet, og skiller seg dermed ut fra de fleste rosa boksviner. Den er derfor mer laget som matvin enn å nytes under en parasoll i solsteiken. Ikke for det, den kan med stor suksess serveres i romslige glass på verandaen en mørk og kjølig augustkveld all den tid den har bra med rødvinspreg og mykhet.

Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

Den finnes i mange polutsalg, i 80 butikker, så det er bare å sjekke ditt nærmeste, eller bestille.

Rødvinspreget kommer dels av at den er laget av druen syrah og er fra Sør-Frankrike, hvor druene blir fullmodne. Bak vinen står en produsent som jobber på en helt annen måte enn de fleste andre i området. Derfor smaker den også helt annerledes enn de sørfranske Provence-roséer, fargen er langt dypere, og frukten fyldigere, rundere og åpnere som kan forklares ved at den tilsettes lite svovel.

De fleste rosevinprodusenter er livredde for å utsette vinen for oksygen, de bruker derfor mer svovel, gjærer med selektert gjær ved veldig lave temperaturer som ofte gir en litt dropsaktig fruktkarakter. Lett å drikke og lett å glemme. Men denne er altså laget med en helt annen filosofi.

Her kan du lese mer om hvorfor denne produsenten lykkes så godt med blant annet denne rosevinen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her