UKENS VIN: Dette er den beste rosevinboksen
Ukens vin

Dette er den beste rosevinboksen

I juli kom annenhver slurk rosevin fra en boks, ifølge Vinmonopolet. Det betyr at det står mange bokser i landets kjøleskap. Vil du makse rosevinsmaken fra boks, velger du denne.

  Foto: The_Tramp

Ricardelle Handmade Syrah Rosé 2019 har både sødmefylt fyldig frukt som resultat av årgangen, og mye karakter, fra vokststedet, og skiller seg dermed ut fra de fleste rosa boksviner. Den er derfor mer laget som matvin enn å nytes under en parasoll i solsteiken. Ikke for det, den kan med stor suksess serveres i romslige glass på verandaen en mørk og kjølig augustkveld all den tid den har bra med rødvinspreg og mykhet.

Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

Den finnes i mange polutsalg, i 80 butikker, så det er bare å sjekke ditt nærmeste, eller bestille.

Rødvinspreget kommer dels av at den er laget av druen syrah og er fra Sør-Frankrike, hvor druene blir fullmodne. Bak vinen står en produsent som jobber på en helt annen måte enn de fleste andre i området. Derfor smaker den også helt annerledes enn de sørfranske Provence-roséer, fargen er langt dypere, og frukten fyldigere, rundere og åpnere som kan forklares ved at den tilsettes lite svovel.

De fleste rosevinprodusenter er livredde for å utsette vinen for oksygen, de bruker derfor mer svovel, gjærer med selektert gjær ved veldig lave temperaturer som ofte gir en litt dropsaktig fruktkarakter. Lett å drikke og lett å glemme. Men denne er altså laget med en helt annen filosofi.

Her kan du lese mer om hvorfor denne produsenten lykkes så godt med blant annet denne rosevinen

Ricardelle de Lautrec Handmade Syrah Rosé 2019

Produsent:
Dom. Ricardelle de Lautrec
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
3.000l
Land:
Frankrike
Område:
Languedoc-Roussillon
Pris:
489,90 kr
Varenummer:
10405006
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen