Ukens vin
Dette er din nye hverdagsbordeaux

Dette er din nye hverdagsbordeaux

Ch. Lamothe-Vincent har ikke bare en med tre svært prisgunstige viner som aller koster under to hundre kroner.
Aase E. Jacobsen
20 Februar 2018 - 13:45

Ch. Lamothe-Vincent 2016 er den aller rimeligste og en av de aller beste bordeauxene under 150 kroner i salg akkurat nå. Den er ikke overraskende laget i en fruktdreven stil med såkalt kaldmaserasjon før gjæringen og begrenset bruk av fat. Vinen får likevel et opphold på bunnfallet i ni måneder, enten i ståltank eller trefat før flasketapping.

Med merlot som hoveddrue har det gitt en vin med sødmefylt mørk frukt og søt lakris som balanseres av fin syre. En super vin til gryter, grillmat, biff og hamburger – eller når du bare har lyst på et godt glass rødvin – som ikke koster skjorta.

De to andre vinene fra denne produsenten er litt mer påkostet, både i form av strengere utvalg av druemateriealet og mer kostnadskrevende arbeid i vinkjelleren. Begge er dessuten fra 2015-årgangen som gjennomgående ga veldig rik moden frukt og tanninstruktur for vinene fra Bordeaux. Alkoholnivåene er også høyere for disse to vinene, trolig fordi druene kommer fra sørvendte og dermed solbakte vinmarker.

De er likevel forskjellige. Ch. Lamothe-Vincent Intense 2015 er på sin side en cabernetdominert vin og har dermed en litt annen retning på den mørke og sødmefylte frukten. En veldig solid vin som også tåler flere år i kjelleren. Noe den også vil vinne på om du liker en mer utviklet fruktkarakter enn hva vinen viser i dag.

Ch. Lamothe-Vincent Heritage 2015 er som den rimeligste utgaven, merlotdominert og har noen fellestrekk med den, rent bortsett fra at Heritage har fått lengre tid i tanken med drueskallene og ikke minst 12 måneder i franske og amerikanske eikefat. Resultatet er en større vin på alle måter som også har nok struktur til å tåle minst 8 år i kjelleren. Den drikker imidlertid veldig godt allerede til gode retter med rødt kjøtt.

Vinprodusenten holder til i Entre-deux-Mers som er en enorm kilde til mye rimelig bordeauxvin. Ikke alt er like interessant, men med den yngre generasjonens satsing på kvalitet i både vinmark og vinkjeller, oppnås resultater som vinene fra Ch. Lamothe-Vincent. Det er brødrene Christophe Fabien Vincent som siden 2000 har lagt ned et betydelig arbeid i å utvide vinmarkene, de dekker nå 90 hektar, samt analysere jordsmonnet for å optimalisere forholdet mellom jordsmonn og druesort. De har også introdusert såkalt bærekraftig jordbruk. Det har belønnet dem med High Environmental Value-sertifikat som er det fremste for bærekraft innen fransk landbruk. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ta en sniktest av juleskinka med dette tilbehøret
Dagens rett

Ta en sniktest av juleskinka med dette tilbehøret

For mange hører skinke til på julemenyen, både den klassiske og den røykte. Den siste er i sentrum for denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her